Schuurtje in kleine stadstuin

schuurtje stadstuin

Samen met het aanpakken van de gehele tuin, was het ook eens tijd om ons schuurtje een nieuwe laag bescherming te geven. De huidige laag houtolie was op verschillende plekken al aardig verdwenen en de daklijst was zelfs flink verrot, zodat we die eerst maar vernieuwd hebben.

Hierna eens opzoek gegaan naar een olie of beits die we op de schuur wilde smeren. In eerste instantie waren we van plan om dezelfde soort olie te gebruiken die al op de schuur zat en dan een andere kleur. Maar de kleuren naar onze smaak zaten niet (meer) in het assortiment. Dus gaan zoeken naar wat anders en zo op deze site terecht gekomen. En daar zijn we blij mee.

Na wat wikken en wegen en kijken naar voorbeelden op deze site gekozen voor de de volgende kleuren: Norrland Vit voor de kozijnen en daklijst, Blytungssvart voor de deur en Falu Röd voor de muren. Na het goed schuren van de van de nog aanwezige olie (jammer genoeg kan ik maar één foto meesturen, anders zou ik een voor en na kunnen laten zien) zijn we gaan schilderen.

Helaas werkte het weer niet zo mee, dus het heeft even geduurt voordat we klaar waren, maar het resultaat mag er zijn. De kozijnen hadden wel een derde laag met RDM (eerst twee lagen Moose F) nodig voordat het dekkend was. Dat moest dus helaas extra besteld worden, omdat ik erop gerekend had dat twee lagen wel voldoende waren. Maar oorspronkelijk waren deze kozijn rood geolied, dus kan ook daar aan liggen dat we drie lagen wit nodig hadden.
Al met al zijn we erg tevreden over de manier waarop de verf is te verwerken en het uiteindelijke resultaat.

Teus Oosterwijk Dordrecht