Het Zweeds Rood, Falu Röd: de echte uit Zweden loodvrij

Moose Färg Falu Röd.. Het echte Zweeds rood

Een eeuwen oud product geschikt gemaakt voor de tegenwoordige tijd. Ook voor geschaafd en reeds geverfde ondergrond (Moose F). Veel rode verf in Zweden is alleen geschikt voor ruw onbehandeld hout, niet voor gladde ondergronden (het wast er af…). De originele samenstelling is Moose S.

Zweeds-rood

Deze karakteristieke kleur ziet u overal in Scandinavië en heeft een lange onstaansgeschiedenis.

Het rood komt van een bijproduct van de kopererts winning waar allerlei zware metalen in zaten: eigenlijk is Zweeds rood ijzeroxide (roest dus….). Maar wel met een heel speciale kleur.
Deze aardpigmenten werden op meer plaatsen in de wereld gevonden zoals in Siena in Italië waar de oude meesters er fresco’s mee inkleurden.

In Zweden werd het gebruik om dit rode pigment in verf te verwerken, vandaar Zweeds rood. In het verleden wilde  men net als de bakstenen huizen op “het continent” dus de rest van Europa ook de huizen rood kleuren. Toen de koning het Zweeds rood verplicht stelde, althans zeer wenselijk achtte voor de adel in de 17e eeuw werd een traditie geboren, die tot op de dag van vandaag in ere wordt gehouden.

Lees de hele geschiedenis van Zweeds rood hier. Of bekijk de video over Zweeds rood

Ik importeer Zweeds rood Falu Röd gegarandeerd zonder zware metalen en loodvrij met veel plezier in Nederland.

Zweeds rood Falu Röd bestellen? Moose Färg is doorgaans binnen drie werkdagen bij u thuis.

 

Zweeds Rood naar Nederland

Falu Röd (Zweedse rood) van Moose Färg is loodvrij en modern in gebruikseigenschappen.

De rode kleur is exact de oorspronkelijke Zweeds rood. Ook geschikt voor geschaafd en reeds geschilderd hout. Een product dat voor de Nederlandse omstandigheden ideaal is.

Let op: In  Zweden wordt nog loodhoudende rode verf in de handel gebracht aan het uiterste randje van de EU regels. Het ligt in de verwachting dat deze met de herziening van de REACH richtlijnen net als b.v. carobolineum niet meer mag worden verkocht of gebruikt! Pas hiervoor op.

matt houtverf Moose Färg

Wilt u persoonlijk deskundig advies? Stuur een e-mail

Bekijk ook de instructie video
U kunt hier eeen gratis kleurenkaart aanvragen