Woonboot verven – inspiratie en verfadvies

Wilt u uw woonboot verven? De opbouw van woonboten en woonarken vereist een goede bescherming. Vochtregulatie is extra belangrijk op en in het water. Daarom is Moose Fãrg houtverf zo praktisch. De verf extreem damp-open is en bladdert niet en daarom bijzonder geschikt en praktisch als u uw woonboot wilt verven.

Woonboot verven? Moose Färg is duurzaam gemakkelijk en kosteneffectief.

Alle producten zijn op voorraad, aflevering binnen drie werkdagen na ontvangst van de betaling.

Wilt u direct verf voor uw woonboot / woonark bestellen, bezoek onze webshop.

Lees over de ervaringen van klanten, die Moose Färg gebruikten: Klantervaringen of lees hier het verhaal van een expert van Woonbootmagazine

U hoeft uw woonboot niet meer te schuren bij onderhoud

Natuurlijk is deze houtverf op lijnolie en alkyd basis waterverdunbaar en bevat vrijwel geen oplosmiddellen.  De verf trekt in de ondergrond maar is ook toepasbaar op reeds geschilderd hout mits goed gereinigd. Let er wel op dat de oorspronkelijke verf niet bladdert! Daarom is het bijzonder makkelijke en onderhoudsvriendelijke om u woonboot te verven: schuren tussen de lagen hoeft niet, alleen goed afspuiten en weer oververven is genoeg. Het is bij wijze van spreken zijn eigen grondverf. Deze ademende verf gaat in Zweden wel 10 tot 20 jaar mee, in het Nederlandse klimaat op het water ca. 5 jaar.

Moose Färg is verkrijgbaar in fraaie standaard kleuren waaronder het beroemde Zweeds rood, maar kan op verzoek ook worden gemengt met een RAL of NCS code

  • Vasa svartDiepzwart
  • Falu RödZweeds rood
  • Skiffer GråLeisteengrijs
  • BlytungsgråLoodgrijs
  • Skåne gulZweeds geel
  • Ljus gulLichtgeel
  • Bohus BlåZweeds blauw
  • Ljus BlåLichtblauw
  • SommerblåZomerblauw
  • Dalarna GrönZweeds groen

Alle kleuren bekijken »

Op uw computermonitor hangt de kleur af van de instelling, houdt daar rekening mee. Bekijk ook de foto’s en ervaringen van klanten, die geven een indruk ook bij verschillende lichtval.

Wilt u Moose Färg kleurcombinaties proberen? Maak uw eigen kleurcombinaties…

Geen kwaststreken en goed resultaat

Het vormt geen film over het hout maar trekt er in. Ook zijn bij het schilderen geen kwaststreken te zien, het is verf die heel makkelijk een goed resultaat geeft ook bij onderhoud van uw woonboot. Alleen afwassen is bij onderhoud genoeg, u kunt daarna direct weer overschilderen. Een kosteneffectieve oplossing, die werk bespaard en uw hout laat leven. Een ideale manier om uw woonboot te verven.

Anti schimmelmiddel tegen het weer

Overigens is voor het verven van een woonboot van belang na te gaan of er bijvoorbeeld aan de noord zijde kans bestaat op schimmel vorming. Is dit het geval, dan kunt u voorbehandelen met een antischimmelmiddel. Vraag advies.
Lees meer…

Woonboot verven? Verf bestellen?

Wilt u direct verf voor uw woonboot / woonark bestellen, bezoek onze webshop.