Veranda verven

Veranda schilderen, veranda verven: Moose F  uit Zweden is zeer geschikt voor een veranda. De verf is waterverdunbaar en verwerkt bijzonder gemakkelijk. Kwaststrepen vallen weg want Moose F is totaal mat. Vlekken zijn zo van de handen en uit kleren. Moose F ruikt aangenaam is praktisch oplosmiddelvrij. Moose F moet altijd aangebracht worden in twee lagen. Het verbruik ligt voor een dekkend resultaat (dat zijn dus twee behandelingen) rond 25 m2 per 4 liter.

Wij hebben alle kleuren op voorraad en leveren binnen drie werkdagen na ontvangst van de betaling.

Wilt u een veranda schilderen? Moose Färg is zeer geschikt om een veranda te verven.

Moose F kan direkt op het hout worden aangebracht maar kan ook worden gebruikt op reeds gebeitst hout (lees hiervoor de schildertips buiten. Een goede voorbewerking is, zoals bij alle houtverf, belangrijk).

Moose F wordt in Zweden verf genoemd maar in Nederland vaak ook aangeduid met dekkende beits. Moose F zuigt in het hout en de houtstructuur blijft zichtbaar. Het hout blijft dus hout. Ook is Moose F totaal mat, wat een zeer prettige licht uitstraling veroorzaakt.

Veranda verven? Bekijk in de webshop onze kleuren.

 

veranda verven

Veranda Moose F Norrland Vit en Kiruna Grå

 

Veranda verven? Moose Färg is bijzonder gemakkelijk  en duurzaam in gebruik en onderhoud.

Moose Färg is zijn eigen grondverf bij wijze van spreken. U heeft dus geen primer of grondverf nodig,  Vanzelfsprekend moet u de ondergrond wel goed schoonmaken en zorgen dat de onderliggende houtverf niet bladdert.

Bij vers geimpregneerd hout is het raadzaam goed te onvetten met een sopje en evt grof te schuren als het hout heel glad is. Wij adviseren dan 1 laag aan te brengen en een maand of 4 -5 te wachten met de tweede laag. De reden hiervoor is dat het hout nog gaat werken en de impregneer kan ook uitzweten. Bij bijvoorbeeld Douglas hout kan er ook nog hars uit het hout treden. Na enige tijd is dit proces klaar en kunt u de hars afsteken en de hars plekken grof opschuren. Daarna kan de tweede laag aangebracht. Dit zorgt voor een beter resultaat op de lange termijn.

veranda verven

Veranda schilderen? Moose F is zeer geschikt voor alle soorten hout. U hoeft niet te schuren tussen de lagen en ook niet bij overschilderen (normaal gesproken na ca. 5 jaar. Na schoonmaken kunt u direkct een nieuwe laag Moose Färg aanbrengen.

Moose Färg vormt geen  film die het hout afsluit maar laat het hout ademen. Water wordt afgestoten zodat sterke vocht indringing en daarmee rot wordt voorkomen. Als er scheurtjes in het hout komen (door bv droogte, dit gebeurt eigenlijk bij alle hout) dan kan het vocht niet onder de verf komen.Waterdamp kan echter wel door Moose Färg naar buiten treden maar het water wordt afgestoten.

 

veranda schilderen

Veranda in Moose F Parelgrijs

Veranda schilderen in de originele Moose Färg kleuren

Moose F houtverf wordt in typische Scandinavische kleuren worden geleverd. Onze kleuren zijn gemakkelijk te combineren en sluiten goed aan op elkaar. De diepzwarte Vasa Svart bevat aardpigment waardoor het ijzersterk is en zeer goed dekt..

Falu Röd staat bekend als een mooie rode kleur houtverf die zorgt voor een unieke sfeer en bevat ook het bekende rode pigment.  Skäne Gul is een gele houtverf waarmee u gemakkelijk kunt combineren. Dalarna Grön zorgt voor een natuurlijke uitstraling aangezien de groene houtverf een zuivere nuance heeft.

Bohus Blå is het originele Zweeds Blauw,  Kiruna Grå parelgrijs is veelgebruikte tint die warm blijft (het is niet “vuilgrijs”.  Norrland Vit is sneeuwwit. Op deze kleur is snel een vlek te zien maar deze kan gemakkelijk weer worden verwijderd met een vochtige niet pluizende doek. Naast deze populaire kleuren is er ook een mooi warmbruin Visby Brun, dat is samengesteld uit het rood en zwart zodat ook deze kleur aardpigment bevat.

Veranda schilderen met kleurloze of wash beits

Storuman Skydd is kleurloos transparant  en zeer geschikt om een veranda aan de binnenkant te behandeln. Het accentueert het bestaande hout accentueert en bevat een UV blok.

U kunt echter ook kiezen voor Dimma halftransparante “wash” waarbij een waas over het hout komt (Dimma is Zweeds voor mist). Dimma kan buiten worden toegepast maar is iets minder duurzaam dan Moose F omdat de zon het hout toch verder vergrijst. Een veranda verven aan de binnenkant is weer een goed idee. Dimma is verkrijgbaar in alle Moose Färg kleuren.

Veranda verven in uw eigen kleur? Het het ook mogelijk om een persoonlijke kleur te kiezen met een RAL of NCS code.

  • Vasa svartDiepzwart
  • Falu RödZweeds rood
  • Skiffer GråLeisteengrijs
  • BlytungsgråLoodgrijs
  • Skåne gulZweeds geel
  • Ljus gulLichtgeel
  • Bohus BlåZweeds blauw
  • Ljus BlåLichtblauw
  • SommerblåZomerblauw
  • Dalarna GrönZweeds groen
Alle kleuren bekijken »

Natuurlijk hangt de kleur op uw computerscherm sterk af van de monitor instelling, houdt daar rekening mee. Bekijk vooral ook de foto’s, die geven een indruk ook bij verschillende licht inval. U kunt ook gebruik maken van onze kleurenkaart waar de meeste kleuren handgeschilderd op staan.

Vraag uw eigen gratis kleurenkaart aan!

De kleuren van Moose Färg leven en zien er in verschillend licht anders uit (dit verschijnsel wordt metamerie genoemd). Moose Färg kleuren leven… Lees meer over aardkleuren

Veranda verven? U kunt snel aan de slag!

Moose Färg doen zijn uiterste best om uw houtverf na bestelling snel thuis te leveren. Klanttevredenheid is belangrijk. Wij leveren onze producten uit voorraad binnen drie werkdagen na ontvangst van betaling bij uw huis! Deskundig advies, helemaal is afgestemd op uw eisen en situatie is zowel telefonisch als via de mail altijd mogelijk . Ook  een afspraak waarbij u wordt voorzien van een persoonlijk gesprek behoort tot de mogelijkheden.

De prijs/kwaliteit verhouding van Moose Färg is zeer plezierig: door de directe import en directe levering kunnen wij u Moose Färg ook voor een nette prijs aanbieden. U koopt direct van Moose Färg en er zijn geen onnodige tussenschakels.  Voor de Zweden is Moose Färg al heel lang een slimme keuze, in Nederland nu een prachtig hulpmiddel voor Scandinavisch design.