Home » Verfadvies » Schrootjes verven met matte verf

Schrootjes verven met matte verf

Wilt u schrootjes verven en houdt u van de uitstraling van krijtverf? Dan is de matte verf van Moose Färg ideaal voor uw klus. De verf is erg gemakkelijk, stinkt niet en geeft een mooie diffuse lichtuitstraling. De onderliggende houtstructuur blijft zichtbaar.

De verf van Moose Färg is mens-, dier, en milieuvriendelijk en is een ideale verf voor de doe-het-zelfde. De verfs druipt niet en ruikt aangenaam.

Als u uw plafrond of muur van schroten een dekkende laag wil geven dan is Moose F de beste keuze. U kunt ook kiezen voor een transparantere white wash, waarbij de houtskleur zelf ook deels zichtbaar blijft. Kies dan voor Dimma.

schrootjes Plafond verven
Schrootjes verven met Dimma Vit (white wash)

Onze producten zijn op voorraad en worden doorgaans binnen 3 werkdagen geleverd. Leest u ook de ervaringen van onze eerdere klanten:

Welke verf voor het schilderen van schrootjes?

dekkende witte beits

Dekkende kleuren

Wilt u uw schrootjes plafond of muur een matte, dekkende look geven, kies dan voor Moose F. De verf zuigt in de ondergrond waardoor de uistraling van het hout zichtbaar blijft. De kleur is echter volledig dekkende. Bekijk alle kleuren.

Half-dekkende kleuren ('wash')

Als u de kleur van het hout zichtbaar wil houden, kies dan voor Dimma. Als u meerdere lagen Dimma aanbrengt wordt het geheel dekkender. U kunt dus zelf kiezen hoeveel van de houtkleur u nog wilt zien.

Waarom Moose Färg voor uw schrootjes plafond?

 • De verf is watergedragen en bevat geen schadelijke stoffen. Binnengebruik is volledig veilig, ook in kinderkamers.
 • Zeer hoge kwaliteit verf, kan ook buiten gebruikt worden. U krijgt de uitstraling van een krijtverf, maar een veel sterkere kwaliteit. Ook geschikt voor het verven van meubels.
 • De verfs verwerkt heel prettig en is gemakkelijk van kleuren of handen te wassen. U kunt de verf met een kwast of roller aanbrengen.
 • De kleuren van Moose Färg komen uit het Zweedse kleurenpalet en zijn volledig mat. Dit geeft uw muur of plafond een hele fijne rustige uitstraling.

Monique Wauters (Heikant): "Mijn zoveelste projektje met deze heerlijke verf. Op de bovenverdieping een lelijke bruine schrootjeswand wit geschilderd. Met als ondergrond Moose F Norrlandvit en als afwerking RDM Gradde. Ben super tevreden." Lees meer.

Schrootjes verven: stappenplan en tips

Als u plafonds of muren gaat verven, verwijder dan bij voorkeur zoveel mogelijk meubels uit de kamer. Bedek de vloer met een afdeklaag, zoals plastic. Plak eventuele randen en lichtschakelaars af met schilderstape.

 1. Ontvetten

  Ongemerkt kan een schrootjes plafond of wand na verloop van tijd vettig worden, bijvoorbeeld door vettige kookluchten of door aanraking met vettige vingers. Ontvet schrootjes die al wat langer staan eerst even, bijvoorbeeld met lijnoliezeep Polarsken. Als de schroten voelbaar vettig zijn kunt u water met wat ammoniak gebruiken.

  Wilt u schrootjes verven die reeds zijn behandeld met bv. een transprante beits dan hoeft u deze alleen goed schoon te maken en licht op te schuren met korrel 80 voor een beter hechting.

 2. Verven

  Onbehandelde schrootjes verft u met Moose F (dekkende kleur) of Dimma wash (transparante kleur). Zeer eenvoudig aan te brengen met een blokkwast of vachtroller. Meestal zijn 2 lagen voldoende, bij zuigende ondergronden of zeer lichte kleuren zijn soms 3 lagen nodig.

  Mocht u de oppervlakten veel aanraken, bijvoorbeeld een kast van schrootjes, dan kunt u ook Moose RDM gebruiken. In deze verf zit meer vaste stof en olie waardoor deze minder gevoelig is voor gebruikssporen.

 3. Drogen

  De eerste laag kan overgeverfd worden als deze stofdroog is. Binnen duurt dit meestal zo'n 4 uur. Bij hoge temperaturen gaat het sneller. Als u een raampje open zet dan ververst de lucht, dat is ook bevorderlijk voor het drogen.
  Na 2 dagen is de verf binnen volledig doorgedroogd. Wanneer dit bij u niet het geval is, dan is de tempertuur laag of de luchtvochtigheid hoog. Wacht dan simpelweg iets langer, verhoog de temperatuur of zet een raampje open.
  schrootjes verven

 4. Onderhoud

  U hoeft helemaal niets te doen aan onderhoud. De geverfde schroten zijn desgewenst met een vochtige doek schoon te maken (niet te hard schrobben). Mocht u een ander kleurtje willen dan kunt u zonder schuren met onder verf oververven. Even ontvetten en een nieuwe laag erop zetten.
  Schrootjes verven

Reeds gelakte schroten verven

Gaat u schrootjes verven die al gelakt zijn, dan kan de ondergrond daardoor minder goed de verf opnemen. Dit zorgt ervoor dat u per laag veel minder verf opbrengt. De verf lijkt dan minder goed te dekken. Het is dan verstandig om goed schoon te maken en licht op te schuren, dit maakt de ondergrond ontvankelijker.

Houdt er dan ook rekening mee dat Moose F verf eerst goed moet doordrogen voor de volgende laag wordt aangebracht, de onderlaag wordt anders weer vloeibaar zeg maar en dan is het op een gladde ondergrondlastig om geen vegen te krijgen. Dus ook een beetje verf techniek. Wat ook helpt is na de eerst laag te werken met een vachtroller (zoals ook wordt gebruikt voor latex), dan breng je meer en egaler op.

schrootjes verven
Reeds gelakte schrootjes verven met Moose F. Hier wordt de tweede laag aangebracht.

Kleuren kiezen

Om het binnen wat rustiger te houden, kiezen veel mensen ervoor om hun schrootjes wit te verven. Toch zijn ook de andere kleur van Moose Färg erg charmant voor binnen gebruik. De matte uitstraling is rustig, ook bij een fellere kleur. De keuze is aan u!

Wil u de kleuren in het echt bekijken, vraag dan een gratis kleurenkaart aan.

 • Falu Röd

  Zweeds rood Moose Färg Falu Röd (Zweeds rood)
 • Vasa Svart

  Diepzwart

 • Bohus Blå

  Zweeds blauw

  Moose Färg Bohus Blå (Zweeds blauw)
 • Blytungs Grå

  Loodgrijs

  Blytungsgrå (loodgrijs)
 • Ljus Blå

  Lichtblauw

  Moose Färg Ljus Blå (lichtblauw)
 • Kiruna Grå

  Parelgrijs

  Moose Färg Kiruna Grå (parelgrijs)
 • Skiffer Grå

  Leisteengrijs

  Moose Färg Skiffer Grå (leisteengrijs)
 • Åmål Grön

  Zacht groen

  Moose Färg Åmål Grön (zacht groen)
 • Dalarna Grön

  Zweeds groen

  Moose Färg Dalarna Grön (Zweeds groen)
 • Skåne Gul

  Zweeds geel

  Moose Färg Skåne Gul (Zweeds geel)
Alle kleuren bekijken »

Resultaat schrootjes verven

plafond schilderen grey wash
Dimma grey wash plafond schilderen

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.