Home » Verfadvies » Kippenhok verven met diervriendelijke verf

Kippenhok verven met diervriendelijke verf

Een kippenhok is functioneel, maar mag er ook leuk uitzien. Of u nu een nieuw kippenhok heeft neergezet of een kippenhok bouwt van oude planken, met een laag verf beschermt u het hout terwijl het hok een mooi onderdeel van uw erf of tuin wordt.

Moose F een zeer praktische, diervriendelijke en robuuste verf. Het bevat een minimale hoeveelheid conserveringsmiddel en is daardoor geen enkel probleem voor dieren, die aan het hout likken of pikken. De verf is bovendien erg gemakkelijk in onderhoud en verkrijgbaar in prachtige, matte kleuren.

Kippenhok schilderen? Kies voor houtverf Moose F.


Welke verf of beits voor het schilderen van een kippenhok?

Een goede verf beschermt het kippenhok tegen de elementen, en geeft het hok een mooie uitstraling. Het kan zomaar de eye catcher van uw boerderij of tuin zijn. Bij het kiezen van de juiste verf is het wel goed om rekening te houden met een aantal aspecten, waarbij de gezondheid van uw kippen bovenaan staat!

Een kippenhok verven doet u bij voorkeur met een diervriendelijke en dampdoorlatende verf, die eenvoudig is in het onderhoud. Moose F is een verf die zich eigenlijk het beste laat beschrijven als dekkende beits. Het heeft een beschermende eigenschappen van een beits, maar geeft uw kippenhok een mooie dekkende kleur. Moose F is hierdoor zeer geschikt voor het schilderen van uw houten kippenhok.

 • Diervriendelijkheid. Een belangrijk vereiste bij het schilderen van uw kippenhok is natuurlijk de diervriendelijkheid ervan. Moose F is onschadelijk voor uw kippen (en konijnen, bijen, paarden of andere dieren), zelfs wanneer de verf nog niet goed droog is of de kippen eraan pikken. De verf is bovendien vegan; zonder dierlijke ingrediënten.
 • Dampdoorlatendheid. Een beits of dampdoorlatende verf zorgt voor bescherming van het hout tegen vocht. Een lakverf zorgt ervoor dat het hout afgesloten wordt waardoor vocht er niet goed in kan, maar er ook niet uit kan komen. Hout dat langdurig vochtig blijft kan gaan schimmelen en uiteindelijk gaan rotten. Het is ook niet goed voor de gezondheid van uw kippen. Om dit te voorkomen kiest u voor een dampdoorlatende verf zoals Moose F. Het hout kan blijven ademen en blijft hierdoor langer goed.
 • Eenvoudig in onderhoud. Bij het verven van een kippenhok heeft u geen zin om dit ieder jaar opnieuw te moeten doen. Moose F trekt als een beits in het hout en bladdert hierdoor praktisch niet. U hoeft dus niet jaarlijks alles af te schuren en opnieuw te verven. Moose F blijft – afhankelijk van de omstandigheden waar het hok zich in bevindt – zo’n 4-5 jaar goed zitten. Als de kleur gaat verweren hoeft u niet te schuren, maar kunt u na schoonmaken een nieuwe laag verf aanbrengen om vervolgens weer jaren vooruit te kunnen. Bijkomend voordeel van een verf die niet volledig afgeschuurd hoeft te worden, is dat er geen verfresten in het milieu terecht komen.

Kippenhok beitsen? Kies voor Moose F.

Onze producten zijn op voorraad en worden doorgaans binnen 3 werkdagen geleverd. Leest u ook de ervaringen van onze eerdere klanten:

kippenhok verven
Kippenhok in Åmål Grön

Stappenplan kippenhok verven

Is uw kippenhok nieuw en geïmpregneerd? Als deze vers geïmpregneerd uit de bouwmarkt komt dat kunt u deze het beste eerst enkele maanden laten staan. De impregneer zal nog uit het hout komen zetten en het hout zal nog gaan werken (krimpen en uitzetten). Omdat Moose F damp-open is kunt u technisch gezien na het ontvetten en opschuren wel direct 1 laag verven. De tweede laag doet u dan na een aantal maanden voor het beste resultaat.

Hoe gaat u te werk om een kippenhok te verven?

 1. Ontvetten en schoonmaken

  Zorg dat het hout goed schoon is en ontvet, dat kunt u met een sopje van lijnoliezeep doen.

 2. Opschuren van gladgeschaafd hout

  Schuur het hout grof op met korrel 80 als het glad is. Als het hout bezaagd (ruw) is hoeft dat niet.

  Zit er een oude laag verf op het kippenhok? Beoordeel hoe deze laag gehecht is. Als de verflaag bladdert dan raden wij aan om deze te verwijderen voordat u met Moose F gaat verven. Goed opgeschuurde beits- of verfresten zijn geen probleem.

 3. Verven van het kippenhok

  Breng 1 laag Moose F aan met een kwast. Verdun deze eerste laag met 5 -10% water zodat het goed in het hout kan intrekken.

 4. Drogen

  Laat goed drogen (bij een temperatuur van 20 °C ongeveer 6 uur) en breng dan een tweede laag aan. Na 2-3 dagen is de verf volledig uitgehard. Tot die tijd moet er geen regen overheen komen.

  Kippen zijn erg gevoelig voor verfdampen. Wacht dus het liefst tot de verf droog is en alle verfdampen verdwenen zijn voordat u uw kippen erin zet.

 5. Onderhoud

  Doorgaans heeft u zo'n 5 jaar geen onderhoud wanneer u verft met Moose F. Is uw kippenhok wel toe aan een nieuwe laag dan hoeft u alleen even schoon te maken en over te kwasten. Schuren is niet nodig. Eén verflaag is bij onderhoud voldoende.

 6. Binnenkant kippenhok verven

  De binnenkant schilderen hoeft niet, die wordt toch vies en technisch is dat niet nodig. Omdat Moose F ademende is zal het hout niet gaan kromtrekken als u eenzijdig verft. Het kán wel indien u het hout ook van binnenuit een beschermlaagje wil geven.Moose F verfkleuren voor uw kippenhok

Moose F is verkrijgbaar in mooie, natuurlijke kleuren.  Deze kleuren zijn kenmerken voor het Scandinavische landschap en hebben een rustige uitstraling. Verschillend licht zorgt ervoor dat de kleuren anders kunnen ogen (dit verschijnsel wordt metamerie genoemd). Wilt u de Moose Färg-kleuren in het echt bekijken? Vraag onze handgeverfde gratis kleurenkaart aan.

 • Falu Röd

  Zweeds rood Moose Färg Falu Röd (Zweeds rood)
 • Vasa Svart

  Diepzwart

 • Bohus Blå

  Zweeds blauw

  Moose Färg Bohus Blå (Zweeds blauw)
 • Blytungs Grå

  Loodgrijs

  Blytungsgrå (loodgrijs)
 • Ljus Blå

  Lichtblauw

  Moose Färg Ljus Blå (lichtblauw)
 • Kiruna Grå

  Parelgrijs

  Moose Färg Kiruna Grå (parelgrijs)
 • Skiffer Grå

  Leisteengrijs

  Moose Färg Skiffer Grå (leisteengrijs)
 • Åmål Grön

  Zacht groen

  Moose Färg Åmål Grön (zacht groen)
 • Dalarna Grön

  Zweeds groen

  Moose Färg Dalarna Grön (Zweeds groen)
 • Skåne Gul

  Zweeds geel

  Moose Färg Skåne Gul (Zweeds geel)
Alle kleuren bekijken »

Wilt u meerdere kleuren combineren? Probeer meerdere kleurcombinaties uit met onze kleurkiezer!


Veelgestelde vragen over kippenhok verven

Welke verf voor de binnenkant van het kippenhok?

Als u kiest voor een dampdoorlatende verf zoals Moose F is het niet nodig om de binnenkant van het kippenhok te verven. Het is wel mogelijk om deze te verven, dit wordt soms gedaan in verband met bloedluis.

Hoe lang moet ik wachten tot de kippen in het geverfde hok kunnen?

Voor de veiligheid van de kippen hoeft u niet lang te wachten, de verf is niet schadelijk voor ze. Om te voorkomen dat de kippen zelf een kleurtje krijgen is het wel aan te raden om te wachten tot de verf droog is (2-3 dagen).

Kan ik ook een proefpotje van de verf bestellen?

Als u eerst even zelf wil beoordelen of de verf en kleur geschikt zijn voor uw kippenhok dan kunt u hier een proefpotje bestellen.

Ervaringen met het verven van een kippenhok met Moose F:

kippenhok verven

"Leuke site met duidelijke uitleg over het produkt. Met de app heb ik me kostelijk geamuseerd om uiteindelijk de kleur Kirina Grå Parelgrijs te nemen . Vlot besteld en betaald en 2 dagen later geleverd!  Het nieuwe kippenhok in geïmpregneerd hout zat al snel in het nieuwe kleurtje! Een beetje verdund met een platte borstel heel makkelijk te verwerken, het hout niet opgeschuurd want het mag er wat ruw uitzien!"

Kippenhok verven diervriendelijke verf

Tanja Brouwer: "Deze zomer mijn kippenhok geverfd in Zweeds rood. Het is erg mooi geworden. Wat een genot deze verf. Vooral dat je niet steeds hoeft te schuren was erg prettig. De verf werkt ook fijn, geen uitlopers etc. zoals met andere verf."

kippenhok verven

Stella de Vries (Velsen): "Op zoek naar een milieuvriendelijke verf voor de bijenkasten en het kippenhok kwam ik jullie verf tegen. Meteen enthousiast en besteld. Grijs, zwart, lichtblauw en Zweeds blauw. Na het verven werd ik even onrustig: de verf leek niet goed te hechten. Via de mail werd mijn vraag meteen beantwoord. De sussende woorden bleken te kloppen. Het had wat meer droogtijd nodig. Ik ben heel blij met de verf: nooit meer schuren en de beesten zitten gifvrij! Ik kan het iedereen aanbevelen."

Kippenhok beitsen

Judith Ruijter, Wijk en Aalburg: "Dank voor de sleutelhanger. En voor de mooie verf natuurlijk!
De kleuren zijn echt mooi. Voor alles eigenlijk.
Kozijnen, kippenhok, hondenhok en de schuur wordt de volgende."

kippenhok verven

Joelle Daalder, Zevenaar: "Oh jullie lijnoliezeep is echt geweldig 🤩. Eenmaal bezig met verven gooide de regen helaas roet in het eten… Vandaag toch af kunnen maken. Ik zeg als nieuw het kippenhok 😁"

kippenhok grijs geverfd
Kippenhok in Blytungs Grå

Rick Berkhof, Nijverdal: "Hier de beloofde foto serie van mijn kippenhok bouw. Alles in de kleur hout Blytungs Grå (loodgrijs). Super leuke ervaring om het hok zelf te ontwerpen en te bouwen. Jullie verf is erg goed bevallen en tevreden mee." Lees meer.

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.

konijnenhok verven

Konijnenhok verven

Konijnenhok verven Het verven van een konijnenhok is niet alleen een leuke manier om wat kleur in de tuin te brengen, maar het draagt ook bij aan de bescherming en …

Lees verder

bijenkast verven

Bijenkast verven

Bijenkast verven met diervriendelijke verf Zoekt u een verf voor bijenkasten? Een aantal van mijn klanten hebben hier goede ervaringen mee. Bijenkasten staan doorgaans het hele jaar buiten waardoor het …

Lees verder