Kippenhok verven

Een kippenhok is functioneel, maar mag er ook leuk uitzien. Wilt u een kippenhok verven? Dan is Moose F een goede, diervriendelijke en robuuste verf. Moose F bevat een minimale hoeveelheid conserveringsmiddel en is daardoor geen enkel probleem voor dieren, die aan het hout likken of pikken. De verf is bovendien erg gemakkelijk in onderhoud en verkrijgbaar in mooie, matte kleuren.

Kippenhok schilderen? Kies voor houtverf Moose F.


Welke verf of beits voor het schilderen van een kippenhok?

Een kippenhok verven doet u bij voorkeur met een diervriendelijke en dampdoorlatende die eenvoudig is in het onderhoud. Moose F is een verf die zich eigenlijk het beste laat beschrijven als dekkende beits. Het heeft een beschermende eigenschappen van een beits, maar geeft uw kippenhok een mooie dekkende kleur. Moose F is hierdoor zeer geschikt voor het schilderen van uw houten kippenhok.

 • Diervriendelijkheid. Een belangrijk vereiste bij het schilderen van uw kippenhok is natuurlijk de diervriendelijkheid ervan. Moose F is onschadelijk voor uw kippen (en konijnen, bijen, paarden of andere dieren), zelfs wanneer de verf nog niet goed droog is of de kippen eraan pikken.
 • Dampdoorlatendheid. Een beits of dampdoorlatende verf zorgt voor bescherming van het hout tegen vocht. Een lakverf zorgt ervoor dat het hout afgesloten wordt waardoor vocht er niet goed in kan, maar er ook niet uit kan komen. Hout dat langdurig vochtig blijft kan gaan schimmelen en uiteindelijk gaan rotten. Het is ook niet goed voor de gezondheid van uw kippen. Om dit te voorkomen kiet u voor een dampdoorlatende verf zoals Moose F. Het hout kan blijven ademen en blijft hierdoor langer goed.
 • Eenvoudig in onderhoud. Bij het verven van een kippenhok heeft u geen zin om dit iedere jaar opnieuw te moeten doen. Moose F trekt als een beits in het hout en bladdert hierdoor praktisch niet. U hoeft dus niet jaarlijks alles af te schuren en opnieuw te verven. Moose F blijft – afhankelijk van de omstandigheden waar het hok zich in bevindt – zo’n 4-5 jaar goed zitten. Als de kleur gaat verweren hoeft u niet te schuren, maar kunt u na schoonmaken een nieuwe laag verf aanbrengen om vervolgens weer jaren vooruit te kunnen. Bijkomend voordeel van een verf die niet volledig afgeschuurd hoeft te worden, is dat er geen verfresten in het milieu terecht komen.

Kippenhok beitsen? Kies voor Moose F.

Stella de Vries (Velsen): "Op zoek naar een milieuvriendelijke verf voor de bijenkasten en het kippenhok kwam ik jullie verf tegen. Meteen enthousiast en besteld. Grijs, zwart, lichtblauw en Zweeds blauw. Na het verven werd ik even onrustig: de verf leek niet goed te hechten. Via de mail werd mijn vraag meteen beantwoord. De sussende woorden bleken te kloppen. Het had wat meer droogtijd nodig. Ik ben heel blij met de verf: nooit meer schuren en de beesten zitten gifvrij! Ik kan het iedereen aanbevelen."


Stappenplan kippenhok verven

Is uw kippenhok nieuw en geïmpregneerd? Als deze vers geïmpregneerd uit de bouwmarkt komt dat kunt u deze het beste eerst enkele maanden laten staan. De impregneer zal nog uit het hout komen zetten en het hout zal nog gaan werken (krimpen en uitzetten). Omdat Moose F damp-open is kunt u technisch gezien na het ontvetten en opschuren wel direct 1 laag verven. De tweede laag doet u dan na een aantal maanden voor het bete resultaat.

Hoe gaat u te werk om een kippenhok te verven?

 1. Ontvetten en schoonmaken

  Zorg dat het hout goed schoon is en ontvet, dat kunt u met een sopje van lijnoliezeep doen.

 2. Opschuren van gladgeschaafd hout

  Schuur het hout grof op met korrel 80 als het glad is. Als het hout bezaagd (ruw) is hoeft dat niet.

  Zit er een oude laag verf op het kippenhok? Beoordeel hoe deze laag gehecht is. Als de verflaag bladdert dan raden wij aan om deze te verwijderen voordat u met Moose F gaat verven. Opgeschuurde beits- of verfresten zijn geen probleem.

 3. Verven van het kippenhok

  Breng 1 laag Moose F aan met een kwast. Verdun deze eerste laag met 5 -10% water zodat het goed in het hout kan intrekken.

 4. Drogen

  Laat goed drogen (doorgaans 24 uur) en breng dan een tweede laag aan. Na 2-3 dagen is de verf volledig uitgehard.

 5. Onderhoud

  Met Moose F ben je meestal voor 5 jaar klaar, hierna hoef je alleen even schoon te maken en over te kwasten. 

 6. Binnenkant kippenhok verven

  De binnenkant schilderen hoeft niet, die wordt toch vies en technisch is dat niet nodig.

Kippenhok verven diervriendelijke verf
Kippenhok in Falu Röd

Moose F verfkleuren voor uw kippenhok

Moose F is verkrijgbaar in mooie natuurlijke kleuren.  Deze kleuren zijn kenmerken voor het Scandinavische landschap en hebben een rustige uitstraling. Verschillend licht zorgt ervoor dat de kleuren anders kunnen ogen (dit verschijnsel wordt metamerie genoemd). Wilt u de Moose Färg-kleuren in het echt bekijken? Vraag onze handgeverfde gratis kleurenkaart aan.

 • Falu Röd

  Zweeds rood Moose Färg Falu Röd (Zweeds rood)
 • Vasa Svart

  Diepzwart

 • Bohus Blå

  Zweeds blauw

  Moose Färg Bohus Blå (Zweeds blauw)
 • Blytungs Grå

  Loodgrijs

  Blytungsgrå (loodgrijs)
 • Ljus Blå

  Lichtblauw

  Moose Färg Ljus Blå (lichtblauw)
 • Kiruna Grå

  Parelgrijs

  Moose Färg Kiruna Grå (parelgrijs)
 • Skiffer Grå

  Leisteengrijs

  Moose Färg Skiffer Grå (leisteengrijs)
 • Åmål Grön

  Zacht groen

  Moose Färg Åmål Grön (zacht groen)
 • Dalarna Grön

  Zweeds groen

  Moose Färg Dalarna Grön (Zweeds groen)
 • Skåne Gul

  Zweeds geel

  Moose Färg Skåne Gul (Zweeds geel)
Alle kleuren bekijken »

Wilt u meerdere kleuren combineren? Probeer meerdere kleurcombinaties uit met onze kleurkiezer!

 


Veelgestelde vragen over kippenhok verven

Welke verf voor de binnenkant van het kippenhok?

Als u kiest voor een dampdoorlatende verf zoals Moose F is het niet nodig om de binnenkant van het kippenhok te verven. Het is wel mogelijk om deze te verven, dit wordt soms gedaan in verband met bloedluis.

Hoe lang moet ik wachten tot de kippen in het geverfde hok kunnen?

Voor de veiligheid van de kippen hoeft u niet lang te wachten, de verf is niet schadelijk voor ze. Om te voorkomen dat de kippen zelf een kleurtje krijgen is het wel aan te raden om te wachten tot de verf droog is (2-3 dagen).

kippenhok verven
Kippenhok in Kiruna Grå

"Leuke site met duidelijke uitleg over het produkt. Met de app heb ik me kostelijk geamuseerd om uiteindelijk de kleur Kirina Grå Parelgrijs te nemen . Vlot besteld en betaald en 2 dagen later geleverd!  Het nieuwe kippenhok in geïmpregneerd hout zat al snel in het nieuwe kleurtje! Een beetje verdund met een platte borstel heel makkelijk te verwerken, het hout niet opgeschuurd want het mag er wat ruw uitzien!"

Kippenhok verven diervriendelijke verf

Tanja Brouwer: "Deze zomer mijn kippenhok geverfd in Zweeds rood. Het is erg mooi geworden. Wat een genot deze verf. Vooral dat je niet steeds hoeft te schuren was erg prettig. De verf werkt ook fijn, geen uitlopers etc. zoals met andere verf."

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen of bekijk de instructievideo's.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.