Home » Verfadvies » Binnen verven met Moose Färg

Binnen verven met Moose Färg

Voor toepassing in huis is Moose F zeer geschikt omdat het nagenoeg oplosmiddelvrij is, plezierig ruikt en waterverdunbaar is. Vlekken zijn snel te verwijderen met lauwwarm water en wat zeep. Ook droogt het bij kamertemperatuur snel en door de matte “look” is het gemakkelijk om een egaal resultaat te krijgen zonder kwaststrepen. Op deze pagina bespreken we enkele binnentoepassingen.

Hout verf binnen

Moose F is van oorsprong houtverf. Hoewel deze in kwaliteit en robuustheid buiten gebruikt kan worden, is deze ook geschikt voor binnen. Watergedragen, stinkt niet en niet giftig bij het inademen. Perfect dus om binnenhout zoals schrootjesplafonds en betimmerde muren te schilderen.

Moose Färg verf bestellen? Voor prijzen klik hier:

Schildertips voor andere ondergronden dan hout zoals: behang verven

Ook behang verven is heel gemakkelijk en mooi als u Moose F gebruikt.  Een dekkend resultaat krijgt u meestal na 2x schilderen. U kunt dus direct met Moose Färg behang verven en gaan schilderen, hier vindt u schildertips voor binnen voor diverse ondergronden en toepassingen zoals plafond, binnenmuur, zolderbetimmering.

Wilt u behang verven of structuurverf schilderen dan blijken muren enorm op te knappen door deze te verven met Moose Färg en de kleureffecten zijn schitterend. Anders dan bij bijvoorbeeld latex blijft de structuur van de ondergrond helemaal zichtbaar. Prachtige matte uitstraling matter nog dan kalkverf en krijtverf.

Moose Färg F is ook met een vochtige doek en wat zeepoplossing goed schoon te maken en veegvast . Boenen en schrobben is echter teveel gevraagd, niet doen. Bij sterk zuigende ondergronden is het verstandig om voorbehandeling te doen met voorstrijk (isoleer). Wanden van lichte stuc worden heel mooi. Gebruik van een voorstrijk of isoleer is hier echt nodig als er geen andere verf is toegpast anders zuigt het stuc teveel en heeft u onnodig werk (dat is voor andere verfsoorten overigens ook aan te raden).

Ook leem, gipsplaat en keramiek zijn een prima ondergrond voor alle Moose typen. Bloempotten bijvoorbeeld of een lemen binnenmuur. Ook hier: gebruik van isoleer (voorstrijk) vergemakkelijkt de dekking enorm.

Gebruik voor vlakke oppervlakken een vachtroller, dat gaat het snelst en geeft een egaal resultaat. Wilt u een “slordig” effect dan kunt u bij behang verven toch voor een blokkwast kiezen. U kunt ook tamponneren indien gewenst:zeker voor Dimma white wash verf is het verkrijgen van een mooi oppervlak met een doek aan te bevelen.

Wilt u meer schildertips? Mail ons of bel 06 55 333 165 voor deskundig advies.

behang verven
Behang verven

Schildertips: Deuren

Op deuren geeft Moose Färg RDM een mooie kalkachtige matte uitstraling, net iets matter dan kalkverf of krijfverf. Gebruik hiervoor altijd een kwast en let op dat de verf de kans krijgt om goed door te drogen na het schilderen. Zorg voor een goede voorbewerking voor het verven: schoon maken met bijvoorbeeld Polarsken lijnoliezeep en ruw schuren met bijvoorbeeld schuurspons Nulla Otta.

Wilt u meer schildertips? Mail ons of bel 06 55 333 165 voor deskundig advies

Schildertips: Vloeren en trappen verven

Voor vloeren en trappen werkt u het beste met de kleurloze transparante vloerlak TOPP. Moose Färg F op zichzelf niet echt geschikt omdat het niet slijtvast is. Wel mooi om een kleur te geven waarna het oppervlak kan worden afgelakt met TOPP. Moose F het niet goed op gladde harde ondergronden zoals glimmende muren etc.

Schildertips: Droogtijd

De temperatuur en luchtvochtigheid spelen een grote rol bij het drogen. Moose Färg is snel stofdroog en voor het oog prima maar er zit nog wat vocht in. Stofdroog is Moose F al na een paar uur. De verf moet goed uitharden voor verder gebruik en zeker als u het wilt afnemen. Goed uitgehard is de verf bij kamertemperatuur pas na een week volledig watervast maar dat valt in de praktijk vaak mee.

Schildertips: Bewaren en schoonmaken

U kunt Moose Färg heel gemakkelijk van uw handen en uit kleren en de kwasten verwijderen door ruim te spoelen met water en een beetje zeep bijvoorbeeld Lijnoliezeep Polarsken. Doe dat zo snel mogelijk. Als de verf doorgedroogd is gaat het slecht uit kleren maar als het direct gebeurt is het er zo uit.

Moose Färg is in ongeopend minimaal een jaar houdbaar maar in de praktijk langer. Sla de verf op bij lage temperatuur maar boven 5 °C, want de verf mag absoluut niet bevriezen! Geopend en gebruikt is het van groot belang koel te bewaren want de bacteriën, die bij het gebruik zijn ingebracht houden van lijnolie en natuurlijk stijfsel zodat interessante schimmelcultures kunnen ontstaan. Dus niet in de meterkast zetten.

Als u schildert is het aan te bevelen om een werkpotje te vullen en hier de kwast in te dopen.  Ongeopend of direct weer gesloten is de kans op bederf minimaal en kunt u ook een volgende keer behang verven.

houten vloer verven
houten vloer verven met TOPP

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Stuur een e-mail of bel 06 55 333 165.
Lees ook al onze uitgebreide verfadviezen.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.