Home » Tuinbeits

Tuinbeits

Als u tuinbeits zoekt, denk dan eens aan Moose Färg!

Gemakkelijk, duurzaam en kosteneffectief! Dit Zweedse merk tuinbeits heeft een aantal prima producten om uw tuinhout te conserveren en te verfraaien.
Voor tuinhout wordt vaak grenen en vurenhout gebruikt. Deze houtsoorten krimpen en zetten uit als het droger dan wel vochtiger is. Hierdoor kan een filmvormende beits gaan bladderen. De olie is aanwezig als een soort “mayonaise” waardoor het in het hout trekt. Hierdoor bladdert Moose Färg niet.

Tuinbeits bestellen? Voor prijzen klik op: Moose Färg

 

Lees meer over de ervaringen van klanten, die Moose Färg gebruikten… Klantervaringen

Wilt u een volledig dekkende gekleurde tuinbeits?

Neem dan Moose F in een van de vele kleuren (4 liter dekt ca. 20 – 30 m2 in twee behandelingen). Moose Färg Vasa Svart is totaal mat, waardoor u geen kwaststrepen ziet. Moose Färg is oplosmiddelvrij en watergedragen, zodat u ook in de volle zon kunt werken. Vlekken zijn zo van de handen en uit de kleren.

Ook het onderhoud is bijzonder gemakkelijk, u hoeft niet te schuren. Schoonmaken met een sopje (lijnoliezeep) is voldoende, daarna kunt u zo overschilderen. Moose F is geschikt voor onbehandeld tuinhout maar ook voor geïmpregneerd hout en hout dat al is gebeitst. Lees hiervoor bij buiten schilderen.

Direct Moose F tuinbeits bestellen? Bezoek onze webshop en bestel online: Moose F

Tuinbeits

Tuinbeits

Wilt u transparante kleurloze tuinbeits kopen?

Storuman Skydd is een volledig kleurloze transparante beits. Het hout krijgt een volle gloed en wordt beschermd tegen weersinvloeden zoals zonnestraling. Gemakkelijk aan te brengen want waterverdunbaar en zonder organische oplosmiddelen.

Voor prijzen klik op: Storuman Skydd

Zoekt u kleur of half transparant (wash)?

Dan kunt u ook kiezen voor Dimma, een halftranspante gekleurde beits .U kunt alle andere kleuren half transparant bestellen, als u bv. een “wash” in zwart, geel, of blauw of grijs. Voor alle houtsoorten, geimpregneerd, geschaafd of geverfd. bestellen? Dimma Wash halftransparant

Voor alle Moose Färg kleuren bekijk onze kleurenpagina.

Wilt u Moose Färg kleurcombinaties proberen, gebruik ons ‘inkleurplaatje’

Stel uw eigen combinatie samen

Moose Färg tuinbeits is ideaal voor red cedar, oregon pine, douglas

Western red cedar en overigens ook andere houtsoorten vergrijzen vrij snel. Met Dimma halftransparante tuinbeits (wash) komt er een gekleurde waas over het hout. Hierdoor wordt de vergrijzing sterk geremd en blijft het hout langer mooi. Red cedar is een lastige houtsoort omdat het “tropolones” bevat. Hierdoor is het moeilijk om red cedar te schilderen. Moose Färg is doordat het een ademende beits is zeer geschikt. Douglas en oregon pine zijn ook houtsoorten, die zeer goed samengaan met Moose Färg.

Tuinbeits zwart

Tuinbeits zwart

 

Tuinbeits in originele kleuren:

 • Vasa svartDiepzwart
 • Falu RödZweeds roodMoose Färg Falu Röd (Zweeds rood)
 • Skiffer GråLeisteengrijsMoose Färg Skiffer Grå (leisteengrijs)
 • BlytungsgråLoodgrijsBlytungsgrå (loodgrijs)
 • Skåne gulZweeds geelMoose Färg Skåne Gul (Zweeds geel)
 • Ljus gulLichtgeelMoose Färg - Ljus Gul (lichtgeel)
 • Bohus BlåZweeds blauwMoose Färg Bohus Blå (Zweeds blauw)
 • Ljus BlåLichtblauwMoose Färg Ljus Blå (lichtblauw)
 • SommerblåZomerblauwMoose Färg Sommerblå (zomer blauw)
 • Dalarna GrönZweeds groenMoose Färg Dalarna Grön (Zweeds groen)
 • Åmål GrönZacht groenMoose Färg Åmål Grön (zacht groen)
 • VictoriagrönDonkergroenMoose Färg Victoriagrön (donkergroen)
 • Kiruna GråParelgrijsMoose Färg Kiruna Grå (parelgrijs)
 • GräddeGebroken witMoose Färg Grädde (gebroken wit)
 • Norrland vitSneeuwwitMoose Färg Norrland Vit (sneeuwwit)
 • Visby BrunWarm donkerbruinMoose Färg Visby Brun (warm donkerbruin)

De ademende werking van Moose Färg

Moose Färg buitenbeits vormt geen film over het hout. Zo kan het ook niet bladderen. Daarnaast heeft Moose Färg geen grondlaag nodig en is het direct toepasbaar op verschillende houtsoorten.

Het beitsen van uw schuur, tuinhuis of tuinmeubelen is geen lastige klus. Wel is het belangrijk dat er een goede voorbereiding aan vooraf gaat. De middelen die u nodig heeft zijn tuinbeits van Moose Färg, afplaktape, milieuvriendelijke lijnoliezeep om het hout te ontvetten en schuurpapier.

De eerste stap in het beitsproces is het bestuderen van de ondergrond en het verwijderen van vuilresten en eventuele losse verfdelen. Met Moose Polasken houtzeep verwijdert u dit eenvoudig. Moose Polarsken is een milieuvriendelijke lijnoliezeep en wordt in Zweden gezien als de beste oplossing voor het reinigen van te schilderen oppervlak. Wanneer het oppervlak goed is gereinigd, kunt u dit (eventueel) grondig schuren, bijvoorbeeld met schuurspons Nulla Otta. Het goed reinigen en schuren van het oppervlak zorgt ervoor dat de tuinbeits beter zal hechten en een mooi eindresultaat zal geven.

Daarna is het tijd om de tuinbeits aan te brengen. De eerste laag is altijd de basislaag. Met Moose Färg tuinbeits heeft u geen grondlaag nodig omdat dit zijn eigen grondverf is. Wanneer de basislaag is opgedroogd kunt u beginnen met de afwerklaag. Afhankelijk van het gewenst eindresultaat kunnen dit één of meerdere lagen zijn.

Een uitgebreide beschrijving voor het beitsen leest u hier: buiten schilderen.

Wilt u graag aan de gang met Moose Färg tuinbeits maar bent u er nog niet helemaal uit over de kleur? Op onze site staan genoeg voorbeelden van tevreden klanten die u voorgingen. In deze voorbeelden ziet u de kleuren met verschillende lichtinvallen.

U kunt ook gebruik maken van onze beits kleurenkaart waar de meeste kleuren handgeschilderd opstaan. Vraag hier uw gratis kleurenkaart aan!

Direct Moose F tuinbeits bestellen? Bezoek onze webshop en bestel online: Moose F

Moose Färg is ontwikkeld en geproduceerd in Zweden en gebaseerd op een eeuwenoud Zweeds recept. In de tuinbeits van Moose Färg zijn natuurlijke grondstoffen gebruikt zoals aardpigment. De pigmenten zorgen voor fraaie kleuren en het eeuwenoude receptuur zorgt voor een unieke matte uitstraling.