Terrasolie Vlonderolie Silja

Silja terrasolie is ideaal voor terassen en vlonders. Deze vlonderolie bevat 85% olie van de Tungnoot (Aleurites Fordii). en word in Zweden dan ook wel chinese olie genoemd.

Silja terrasolie trekt in het hout en blijft na uitharden elastisch. Ook is deze olie schimmelwerend. Silja Zweedse terrasolie beschermt tegen vocht indringing, verkleurt vele malen minder dan pure lijnolie. Deze olie voor vlonders wordt overigens ook wel eens Deense olie genoemd. Silja is zeer waterbestendig na droging en bij toepassing in meerdere lagen slijtbestendig (moet buiten echter wel regelmatig worden bijgewerkt).

Alternatief voor terrasimpregnering en vlonder impregnering met houtolie is PANSAR nanocoating, lees meer hieronder.

Vlonderolie kopen: Silja

terrasolie-vlonderolie

Toepassing van Moose Silja terrasolie, vlonderolie

Silja is zeer geschikt als terras en vlonderolie en kan gebruikt worden voor vloeren, voor  terrassen en vlonders. Neem voor vloeren binnen TOPP matte vloerlak (dit is veel slijtvaster en beter voor gebruik binnen). Alternatief voor Silja is Pansar waterafstotende behandeling van hout, zie hiervoor hieronder.

Opbrengen op droge schone ondergrond (eventueel geverfd met Moose Färg F, Dimma of Skydd).

Silja vlonderolie kan onverdund worden aangebracht met een kwast. Voor een mooi oppervlak de houtolie 1x dun opbrengen, een dag laten drogen en daarna iets opschuren met korrel 120 (de vezels van het hout zullen omhoog gaan staan). Neem het stof af en breng dan nog een dunne laag aan.

Voor een extra sterke laag (niet nodig voor terrassen en vlonders, wel evt voor een vloer van een tuinhuis) kunnen 3 lagen worden aangebracht.

Silja terras en vlonderolie heeft tijd nodig om uit te harden. Pas na ca. 1 dag (bij 20 graden) is Silja terras en vlonderolie droog. Lagere temperaturen geven een langere uithardingstijd. Als de olie te dik wordt aangebracht kan hij plakkerig blijven (dit verdwijnt overigens als de olie volledig is uitgehard).

Terrasolie kopen: Silja

Vlonderolie aanbrengen

Let op!!! Breng de olie per laag dun aan, anders wordt de uithardingstijd veel hoger en kan de olie lang “plakkerig” blijven.
Silja bevat oplosmiddel en moet dus in goed geventileerde ruimte worden verwerkt.

Het terras oppervlakt blijft zijdeachtig mat.

Onderhoud: liggend hout wordt altijd vies, dus regelmatig even schoonmaken met een sopje is aan te bevelen. Doorgaans moet u na 2 jaar de behandeling herhalen (eenmaal is dan voldoende).

Onderhoud vlonderolie: Terras regelmatig schoonmaken met een sopje (bv Polarsken biologische lijnoliezeep). 1 x per jaar of per 2 jaar behandeling 1x herhalen.

Let op: vlonders van liggend hout kunnen snel glad worden. Pas op, u kunt uitglijden bij vochtig weer (dit heeft overigens met de terrasolie niets te maken… ).

ALTERNATIEVE behandeling voor vlondersimpregnering  en terras impregnering

U kunt uw vlonder of terras ook uitstekend behandelen met Pansar kleurloze transparante waterafstotende coating. Deze waterafstotende behandeling van hout blijft 10 to 15 werkzaam en is dus een goed alternatief voor de behandeling met Silja, dat elk jaar moet worden bijgewerkt.

waterafstotende-houtconservering

Pansar is gebaseerd op nanotechnologie en zorgt ervoor dat het water in druppels blijft staan en niet in het hout kan trekken. Pansar kan alleen worden toegepast op schoon onbewerkt hout, niet op reeds behandeld hout.

U kunt hier bestellen: Pansar waterafstotende behandeling voor hout

Zie ook hier de demonstratie video die de werking van nanocoating als vlonder impregnering goed laat zien:

 

 • Houten vlonder beschermen, houten terras behandelen

  houtbescherming houtcoating

  Wilt u een houten vlonder behandelen of een houten terras beschermen? Pansar is een unieke methode om hout en in het bijzonder om uw vlonder of terras te behandelen! Natuurlijk …

  Lees verder

 • Waterafstotende behandeling van hout: Vlonder, terras, schutting, gevel of bootdek

  waterafstotende-houtconservering

  Unieke waterafstotende en conserverende behandeling voor alle soorten hout: Pansar 1 en 2 (heavy duty) en Pansar Lätt (voor meubels). Gebaseerd op nanotechnologie zorgt Pansar ervoor dat de poriën van …

  Lees verder