Schuur verven

Wilt u een schuur verven? Een schuur is vaak gebouwd van vuren en grenen, hout dat “werkt”; door vocht en temperatuurverschillen krimpt het hout en zet het uit. Dit stelt speciale eisen als u een schuur gaat verven. Moose Färg is speciaal ontwikkeld om uw schuur te verven: honderden jaren ervaring!

Lees over de ervaringen van klanten, die Moose Färg gebruikten om een schuur te verven… Klantervaringen

 

Bestellen? Voor alle prijzen klik op: bestellen

 

Conventionele houtverf vormt een film over het hout. Door het krimpen en uitzetten zal zelfs de beste elastische verf op den duur gaan bladderen. Moose Färg is voor dit soort hout gemaakt en het bevalt in Zweden al eeuwen als praktische, fraaie en betaalbare oplossing. De ideale houtverf om een schuur te verven.

 Schuur verven met Moose Färg:

Wilt u een een standaard Nederlandse schuur verven  van ca. 3 x 4 meter grond oppervlak dan heeft u 3 emmertjes van 4 liter nodig, 2 kleur en 1 contrast kleur. U zult meestal 2x moeten verven en aan het eind van het seizoen nog even bijwerken.

Wilt u Moose Färg kleurcombinaties proberen, maak uw eigen kleurcombinaties

Als het nieuw is en geimpregneerd geef het hout dan even de tijd om te ademenen. Het impregneermiddel zweet vaak uit. Als u het nog in elkaar moet zetten is het verstandig om eerst de mes en groef te schilderen en evt een eerste dunne laag. Dat voorkomt krimp en uitzet naden en conserveert ook de mes en groef het beste.

Denkt u er ook aan uw spijkers even in te smeren met lijnolie? Dat voorkomt roesten en vochtindringing, ook als u met roestvrijstalen spijkers werkt. En zeker als u de spijkers niet hamert maar erin schiet. Schietpistolen maken een groter gat en dat moet u opvullen!

schuur verven

Vasa Svart

Een schuur verven van reeds gebeitst hout  kan goed mits de ondergrond goed wordt voorbehandeld. Maak het hout goed schoon, bv met een hoge druk waterspuit en Moose Linsåpa lijnoliezeep. Gebruik de spray stand zodat de houtstructuur niet wordt beschadigd en spuit eerst even in met een sopje van groene zeep. Let erop dat u niet in bv. de isolatie spuit.

 

Bestellen? Voor alle prijzen klik op: bestellen

 

Ook als het hout al geimpregneerd of geverfd of gebeitst is zorgt de extra toevoeging in Moose F voor het beste resultaat. Het veelgehoorde gerucht dat watergedragen verf niet toepasbaar is over oplosmiddelgedragen verf is niet juist. Het hangt enorm van de verfsoorten af of ze elkaar verdragen. F type is in het overgrote deel goed te gebruiken MITS de voorbehandeling goed wordt gedaan (ruw schuren, vetvrij schoonmaken, 1e laag goed laten doordrogen).

In sporadische gevallen blijkt de ondergrond toch niet verenigbaar, dat is goed te zien als het F type figuurtjes trekt (dit is een oppervlaktespannings effect). Gebruik ik die gevallen Moose RDM!

Het weer en schimmel voorkomen

Als u een schuur wilt verven, behandel dan waar dat nodig is ook tegen het weer, dat is een schimmel. Hiervoor kunt u voorbehandelen een anti schimmel grond. Vraag advies.

Schuur glanzende oppervlakken. Voorkom dat u grote stukken kaal hout heeft en grote stukken geverfd. Door het verschil in dampdoorlatendheid kan dat later zichtbaar worden.

Schilder vervolgens de eerste laag met water verdund (ca. 10%) met een blok kwast zodat u goed in de kieren en gaten komt. Zet de tweede laag op als de eerste laag goed doorgedroogd is. Bij geverfd hout kan dat een dag duren maar bij een mooie zonnige droge dag is dat al na 2 uur het geval. U merkt het zelf als de tweede laag de eerste weer oplost, dan moet u nog even wachten. Grondverf is niet nodig, Moose Färg is zijn eigen grond. Niet schuren tussen de lagen, dat is niet nodig en zelfs onwenselijk.

Het kan zijn dat het hout te droog is (als het heel warm en droog is geweest). Bevochtig het hout dan voor het schilderen licht. Als het hout te vers is zit er nog vocht in het hout, ideaal is luchtdroog, 17.9 % vocht. Vers hout bloedt en de sappen kunnen door de verf heen slaan. Dat is overigens niet zo erg want u kunt het naderhand prima weer overschilderen

Loop aan het eind van het seizoen of na de winter het schilderwerk nog even na. De verf zuigt erg in het oppervlak en het is mogelijk dat u niet alle vlakken even goed heeft geraakt. U kunt dan nog even bijwerken of even helemaal licht overkwasten, daar zit u niks van en zorgt voor een optimaal resultaat voor de komende jaren als u uw schuur wilt verven.

 

Bestellen? Voor alle prijzen klik op:  bestellen

 

 • Lijnoliezeep natuurlijke verfreiniger

  Lijnoliezeep verfreiniger

  De geur van de Zweedse zomerzon Lijnolie is een onverzadigde olie, opgebouwd uit vetzuren. Door de olie te laten reageren met loog ontstaat een natuurlijke zeep: Moose Linsåpa lijnoliezeep. Dit …

  Lees verder

 • Matte houtverf Moose Färg: de voordelen op een rijtje

  Moose Färg matte houtverf bestellen? klik hier: bestellen Lees over de ervaringen van klanten, die Moose Färg matte houtverf gebruikten: Klantervaringen Gemakkelijk in gebruik: Geen kwaststrepen, droogt mooi egaal op …

  Lees verder