Schutting verven

Schutting verven met Moose Färg schutting beits matte kleuren is bijzonder gemakkelijk

Wilt u uw houten schutting verven? Moose Färg schutting beits is gemakkelijk en geeft kleur met een mooie diffuse matte  uitstraling. Moose Färg is voor die toepassing gemaakt: Moose Färg schuttingverf bladdert niet en laat het hout ademen. Voor onderhoud hoeft u niet te schuren of te krabben (de woorden verf en beits worden overigens vaak door elkaar gebruikt, Moose Färg zit er eigenlijk wat tussenin, vandaar..).

Schutting-verf

Schutting in Norrland Vit

Wat moet u doen om uw schutting te verven?

Een houten schutting verven met Moose Färg schutting beitsis het heel simpel:
Om een nieuwe schutting te verven kunt u direct aan de slag met Moose Färg F type. De eerste laag iets verdunnen met water en gewoon inkwasten op het hout met een blokkwast. Even laten drogen (afhankelijk van de temperatuur, 2 uur tot 1 dag als het koud is) en daarna de tweede laag aanbrengen. Moose F is bijzonder geschikt voor houten schuttingen van alle soorten hout, ruw of geschaafd, gewolmaniseerd of geimpregneerd.

Een emmer van 4 liter is genoeg om ca. 25 m² 2x te verven (afhankelijk van de zuigkracht van het hout. Bij wit kan het zijn dat u nog een derde laag moet aanbrengen, in dat geval kun u ook afwerken met Moose RDM.

 

Bestellen? Voor alle prijzen klik op: Moose F bestellen

 

Heeft u een schutting, die al behandeld is? Geen probleem als u ervoor zorgt dat de onderliggende beits niet bladdert. Dat kun u bereiken door:

  • schoonmaken met bijvoorbeeld Linsåpa (spuit uw schutting in met een sopje)
  • neem de schutting af bijvoorbeeld met een HD spuit op de spray stand
  • laten drogen. Als de onderlaag dan nog glimt moet u grof bijschuren (korrel 80)

Het is natuurlijk van belang dat de onderliggende laag niet gaat bladderen. Maar als u deze 3 stappen volgt is die kans erg klein. Ook hier heeft u voor 25 m² genoeg aan 4 liter al u uw schutting dekkend wilt verven. U kunt overigens ook een betonnen schutting verven met Moose Färg!

Schutting verven: hoe lang blijft uw schutting mooi?

Dat hangt natuurlijk af van de omstandigheden maar meestal bent u voor 4 tot 5 jaar klaar.
Onderhoud is daarna heel simpel, gewoon even schoonmaken bijvoorbeeld met een sopje of evtentueel met een borstel en daarna 1x met Moose Färg schutting beits verven. U schutting kan er dan weer voor jaren tegen en hoeft niet te krabben of te schuren. En u kunt uw schutting natuurlijk weer in een andere kleur verven want Moose Färg is bijzonder dekkend.

 

Bestellen? Voor alle prijzen klik op: schuttingverf bestellen

 

schutting-verven-schutting-beits

Schutting Zweeds rood fam. Gutter Heiloo

Betonnen schutting verven?

Moose Färg Moose F schutting beits blijkt bijzonder goed te voldoen op staand beton. U kunt dus ook een betonnen schutting verven, betonnen schutting delen of de betonen palen meenemen. Doordat de verf goed in de poriën trekt is beton een zeer goede ondergrond voor Moose F. Het aanbrengen is vergelijkbaar als u een hout schutting verf: goed schoonmaken en gewooen uw betonnen schutting schilderen.

Instructievideo schutting verven

Kijk ook even naar onze instructievideo:

matt houtverf Moose Färg

Wilt u persoonlijk deskundig advies? Stuur een e-mail

Of bel  mij op 06 55 333 165

Bekijk ook de instructie video
U kunt hier eeen gratis kleurenkaart aanvragen