Schutting verven

Schutting verven met Moose Färg schutting beits matte kleuren is bijzonder gemakkelijk

Wilt u uw houten schutting verven? Moose Färg schutting beits is gemakkelijk en geeft kleur met een mooie diffuse matte  uitstraling. Moose Färg is voor die toepassing gemaakt: Moose Färg schuttingverf bladdert niet en laat het hout ademen. Voor onderhoud hoeft u niet te schuren of te krabben.

Vaak worden verf en beits door elkaar gehaald als het gaat om het verven van een schutting. Het verschil tussen verf en beits is dat beits dieper doordringt in het hout. Daarnaast is beits vochtregulerend (het vocht dat in het hout zit kan door de beitslaag naar buiten) en is voor het oppervlak niet eerst een grondlaag nodig alvorens het hout geverfd kan worden. Moose Färg schutting beits in matte kleuren zit tussen verf en beits in. Het geeft een prachtige matte kleur zoals verf doet, maar heeft ook de goede eigenschap van beits dat het hout laat ademen.

Schutting-verf

Schutting in Norrland Vit

Wat moet u doen om uw schutting te verven?

Een houten schutting verven in de buitenlucht met Moose Färg schuttingbeits is zeer eenvoudig. Wanneer u een nieuwe schutting gaat verven kunt u direct aan de slag met Moose Färg F type. Moose F is een houtverf geschikt voor alle soorten en ondergronden (glad, geschaafd, ruw blank, geïmpregneerd of reeds gebeitst hout). Het is ideaal voor betimmeringen, schuren, tuinhuisjes, schuttingen en houten huizen. Schutting beits online bestellen doet u bij Moosefarg.nl.

Verdun de eerste laag Moose F schuttingbeits iets met water en kwast de beits in op het hout met een blokkwast of een andere kwast die geschikt is voor beits. Laat de eerste laag daarna even drogen. Hoe lang dit moet, is afhankelijk van de temperatuur. Dit kan verschillen van 2 uur tot 1 dag als het echt koud is. Wanneer de eerste laag is opgedroogd, kan de tweede laag worden aangebracht.

Met Moose F kunt u met een emmer van 4 liter een oppervlakte van ca 25m² verven. Dit is ook afhankelijk van de zuigkracht van het hout. Over het algemeen wordt bij de eerste laag meer beits opgezogen dan bij de tweede laag. Wanneer u met wit verft raden wij aan, voor een optimaal resultaat en een prachtige kleur, om een derde laag aan te brengen.

 

Bestellen? Voor alle prijzen klik op: Moose F bestellen

 

Heeft u een schutting die reeds behandeld is met beits of verf? Ook dan is de schutting verven met Moose F geen enkel probleem. Het enige waar u op moet letten is dat de onderliggende beits of verf niet bladdert. Wanneer dit wel het geval is moet u de schutting eerst schoonmaken met bijvoorbeeld Linsåpa. Deze biologische lijnoliezeep wordt in Zweden gezien als de beste oplossing voor het reinigen van te schilderen oppervlakken. Met name hout wordt met Linsåpa nog eens extra verzorgd door de lijnolie in de zeep. Voor het reinigen van de schutting spuit u deze in met een sopje van Linsåpa. Daarna neemt u de schutting af met een hogedrukspuit op spraystand. Mocht de onderlaag nog glimmen dan kunt u deze bijschuren met een grove korrel schuurpapier (korrel 80).

Het is natuurlijk van belang dat de onderliggende laag niet gaat bladderen. Als u de bovenstaande stappen volgt, dan is de kans van bladderen zeer klein. Ook hier zult u genoeg hebben aan 4 liter Moose F schuttingbeits voor een oppervlak van 25 m² als u deze dekkend wilt verven. Het is overigens ook mogelijk om een betonnen schutting te verven met Moose Färg! Het beton moet hiervoor wel een open structuur hebben en niet vettig zijn want dan is een primer nodig. Vraag advies.

Schutting verven: hoe lang blijft uw schutting mooi?

Moose F is een schuttingbeits voor buiten zoals in Zweden al eeuwen wordt gebruikt. Moose F maakt het verven van een schutting zeer eenvoudig en zorgt door het vochtregulerende karakter dat het hout blijft ademen waardoor het langer natuurlijk mooi blijft. Wanneer de verf goed is aangebracht door het juiste stappenplan te volgen, zal Moose F niet bladderen. De schuttingverf zal in het hout trekken en ervoor zorgen dat er geen film ontstaat, wat bij normale verf wel het geval is.

Ook het onderhoud van Moose F schuttingbeits is eenvoudig. Meestal bent u voor 4 tot 5 jaar klaar en daarnaast is het onderhoud zeer simpel. Gewoon even schoonmaken met een sopje en eventueel met een borstel. Als laatst hoeft u slechts één keer met Moose Färg schuttingbeits te verven en uw schutting kan weer jaren mee zonder te hoeven krabben of schuren. Bent u uitgekeken op uw kleur, dan kunt u natuurlijk ook met een andere kleur uw schutting verven. Er zijn veel verschillende kleuren beschikbaar voor een prachtig mat en dekkend resultaat.

 

Bestellen? Voor alle prijzen klik op: schuttingverf bestellen

 

schutting-verven-schutting-beits

Schutting Zweeds rood fam. Gutter Heiloo

Betonnen schutting verven?

Moose Färg Moose F schuttingbeits doet het ook bijzonder goed op staand beton. Wanneer u dus een betonnen schutting wilt verven kan dit ook zeker met Moose F. Ook delen van een betonnen schutting of de betonnen palen kunnen zonder problemen met Moose F geverfd worden. De beits trekt net als bij hout in de poriën van het beton. Daarom is beton ook een zeer goede ondergrond voor Moose F. Het aanbrengen van Moose F is vergelijkbaar als wanneer u een houten schutting verft. Ook qua voorbereiding: het oppervlak goed schoonmaken en gewoon over het betonnen oppervlak schilderen.

Het beton dient wel een open structuur te hebben. Bij een vettig oppervlak dat niet poreus is dient een primer gebruikt te worden. Vraag hiervoor advies.

Moose F schuttingbeits is verkrijgbaar in mooie basiskleuren en voor buiten van goede kwaliteit. Daarnaast is het ook voor binnen goed toepasbaar zoals bij een overkapping van een veranda. Moose Färg beits is zeer verdraaglijk omdat het met water te verdunnen en oplosmiddelvrij is. Dit maakt het zeer praktisch. Schutting beits kopen doet u dus online in onze webshop.

Wanneer u online een kleur uitzoekt, houd er dan rekening mee dat de kleur door uw monitorinstelling kan verschillen met de daadwerkelijke kleur. Voor een goede indruk raden wij u aan om de foto’s te bekijken zodat u een indruk krijgt hoe de kleur is bij verschillende soorten lichtinval. U kunt ook gebruik maken van onze buitenverf kleurenkaart waar de meeste verf met de hand op is aangebracht.

Instructievideo schutting verven

Kijk ook even naar onze instructievideo: