Schutting verven

Schutting verven of beitsen voor een duurzaam resultaat

Wilt je je houten schutting verven? De houtverf van Moose Färg is gemakkelijk en geeft kleur met een mooie matte uitstraling. Het geeft je schutting een duurzame bescherming. Moose F schuttingverf bladdert niet en laat het hout ademen. Het onderhoud is erg gemakkelijk, zonder schuren of te krabben.

Bestel schuttingverf Moose F voor alle soorten hout

Moose F bestellen

 

Schutting-verf

Schutting in Norrland Vit

Beits of verf?

Beits en verf worden vaak door elkaar gehaald bij het verven van een schutting. Het verschil is dat een beits dieper doordringt in het hout. Daarnaast is beits vochtregulerend (het vocht dat in het hout zit kan door de beitslaag naar buiten) en er is voor het oppervlak niet eerst een grondlaag nodig alvorens het hout geverfd kan worden. Moose F verf van Moose Färg zit tussen verf en beits in. Het geeft een prachtige dekkende kleur zoals verf doet, maar heeft ook de goede eigenschap van beits dat het hout kan blijven ademen. Je kunt Moose Färg daarom heel goed gebruiken als schuttingbeits.

Schutting verven? Tips voor een duurzaam mooi resultaat.

Een houten schutting verven met Moose Färg-verf is erg gemakkelijk. Wanneer je een nieuwe schutting gaat verven kunt je direct aan de slag met Moose Färg Moose F-type. Moose F is een houtverf geschikt voor alle soorten en ondergronden (glad, geschaafd, ruw blank, geïmpregneerd of reeds gebeitst hout). Het is ideaal voor betimmeringen, schuren, tuinhuisjes, veranda’s, schuttingen en houten huizen.

Verdun de eerste laag Moose F iets met water en kwast de beits in op het hout met een blokkwast of een andere kwast die geschikt is voor beits. Laat de eerste laag daarna even drogen. Hoe lang dit moet, is afhankelijk van de temperatuur. Dit kan verschillen van 2 uur bij warm weer, tot 1 dag als het onder de 15 graden is. Wanneer de eerste laag is opgedroogd, kan de tweede laag worden aangebracht.

Is je schutting gemaakt van gempregneerd hout? Kijk dan even op onze tips voor het verven van geimpregneerd hout.

Hoeveel verf heb je nodig voor het verven van je schutting?

Met een emmer van 4 liter kun je een oppervlakte van ca 25m² verven. Je verft dan 2 lagen, wat doorgaans genoeg is om de schutting dekkend te verven. Dit is ook afhankelijk van de zuigkracht van het hout. Over het algemeen wordt bij de eerste laag meer beits opgezogen dan bij de tweede laag. Wanneer je met wit verft raden wij aan, voor een optimaal resultaat en een prachtige kleur, om een derde laag aan te brengen.

 

Bestellen? Kijk voor alle prijzen:

Moose F bestellen

 

Bewerkte schutting verven

Heb je een schutting die reeds behandeld is met beits of verf? Ook dan is de schutting verven met Moose F geen enkel probleem. Het enige waar je op moet letten is dat de onderliggende beits of verf niet bladdert. Wanneer dit wel het geval is moet je de schutting eerst schoonmaken met bijvoorbeeld Linsåpa. Deze biologische lijnoliezeep wordt in Zweden gezien als de beste oplossing voor het reinigen van te schilderen oppervlakken. Met name hout wordt met Linsåpa nog eens extra verzorgd door de lijnolie in de zeep. Voor het reinigen van de schutting spuit je deze in met een sopje van Linsåpa. Daarna neem je de schutting af met een hogedrukspuit op spraystand. Mocht de onderlaag nog glimmen dan kun je deze bijschuren met een grove korrel schuurpapier (gebruik korrel 80, zoals schuurspons Nulla Otta).

Het is natuurlijk van belang dat de onderliggende laag niet gaat bladderen. Als je de bovenstaande stappen volgt, dan is de kans van bladderen zeer klein. Ook hier zul je genoeg hebben aan 4 liter Moose F schuttingbeits voor een oppervlak van 25 m² als je deze dekkend wilt verven.

Kleuren schuttingverf

Moose F schuttingbeits is verkrijgbaar in matte kleuren. Wanneer je online een kleur uitzoekt, houd er dan rekening mee dat de kleur door uw monitorinstelling kan verschillen met de daadwerkelijke kleur. Bekijk vooral de voorbeelden op onze website of vraag gratis een kleurenkaart aan. Deze is handgeverfd en geeft de kleuren exact weer.

Schutting verven: hoe lang blijft je schutting mooi?

Moose F is een schuttingbeits voor buiten zoals in Zweden al eeuwen wordt gebruikt. Moose F maakt het verven van een schutting zeer eenvoudig en zorgt door het vochtregulerende karakter dat het hout blijft ademen waardoor het langer natuurlijk mooi blijft. Wanneer de verf goed is aangebracht door het juiste stappenplan te volgen, zal Moose F niet bladderen. De schuttingverf zal in het hout trekken en ervoor zorgen dat er geen film ontstaat, wat bij normale verf wel het geval is.

Ook het onderhoud van Moose F schuttingbeits is eenvoudig. Meestal ben je voor 4 tot 5 jaar klaar en daarnaast is het onderhoud zeer simpel. Gewoon even schoonmaken met een sopje en eventueel met een borstel. Als laatst hoef je slechts één keer met Moose Färg schuttingbeits te verven en je schutting kan weer jaren mee zonder te hoeven krabben of schuren. Bent je uitgekeken op je kleur, dan kun je natuurlijk ook met een andere kleur je schutting verven. Er zijn veel verschillende kleuren beschikbaar voor een prachtig mat en dekkend resultaat.

 

Bestellen? Voor alle prijzen klik op: schuttingverf bestellen

 

schutting-verven-schutting-beits

Schutting Zweeds rood fam. Gutter Heiloo

Betonnen schutting verven?

Moose Färg Moose F schuttingbeits doet het ook bijzonder goed op staand beton. Wanneer je dus een betonnen schutting wilt verven kan dit ook zeker met Moose F. Ook delen van een betonnen schutting of de betonnen palen kunnen zonder problemen met Moose F geverfd worden. De beits trekt net als bij hout in de poriën van het beton. Daarom is beton ook een zeer goede ondergrond voor Moose F. Het aanbrengen van Moose F is vergelijkbaar als wanneer je een houten schutting verft. Ook qua voorbereiding: het oppervlak goed schoonmaken en gewoon over het betonnen oppervlak schilderen.

Het beton dient wel een open structuur te hebben. Bij een vettig oppervlak dat niet poreus is dient een primer gebruikt te worden. Vraag hiervoor advies.

Instructievideo schutting verven

Kijk ook even naar onze instructievideo: