Red Cedar schilderen met Moose Färg

Red cedar bevat zgn. tropolones, toxische stoffen, die houtrot tegengaan. Daarom is red cedar schilderen niet echt nodig. Het hout vergrijst fraai. Blootgesteld aan weer en wind verweert Western red cedar maar ook Oregon pine snel het krijgt een zilvergrijsachtige kleuren.  De eerste jaren ziet het er natuurlijk uit. Helaas vergrijst het hout niet daar waar de zon niet komt, zoals onder dakoversteken en goten.  Na jaren wordt red cedar echter vies zwartig. Veel mensen vinden dit niet mooi. Bijwerken kan evt. met het vergrijzingsmiddel Gråning, echter:

Red Cedar schilderen? Moose Färg heeft een aantal gemakkelijke oplossingen voor ceder hout, red cedar, maar ook voor oregon pine en douglas.

Prijzen? U kunt hier bestellen

 

red cedar schilderen

Red cedar schilderen: Fam. Vlek in Heerlen

Wilt u red cedar schilderen in een dekkende kleur?

Neem dan Moose F. Deze zeer lichte dampdoorlatende bescherming is zeer geschikt om red cedar te schilderen. Door de open structuur bladdert Moose F niet (of heel moeilijk..) en is eenvoudig aan te brengen. De totaal matte look geeft een rustig beeld en de houtnerf blijft zichtbaar. Ook onderhoud is simpel: even schoonmaken en weer overkwasten. Schuren is daarbij niet nodig.

De Moose F houtverf bestellen voor red cedar?

Voor prijzen klik hier: Moose Färg houtverf bestellen

Transparant kleurloos

Met Storuman Skydd wordt de vergrijzing geremd en blijft het hout langer mooi. Red cedar heeft een mooie tint en Douglas is roze-bruin, het van oude bomen in de VS en Canada afkomstige hout staat in Nederland bekend als Oregon pine. Als het kwartiers gezaagd wordt heeft het een fraaie streeptekening. Met Storuman Skydd komt deze zeer fraai uit. LET OP: in de zon moet deze behandeling zeer regelmatig worden herhaalt, een keer per jaar. Skydd bevat een UV blok maar deze raakt uitgewerkt. Wel wordt de vergrijzing vertraagt maar niet totaal voorkomen. Uit de zon is Skydd echter goed voor jaren. Meestal is dekkend schilderen met Moose F een duurzamer oplossing, het behouden van de originele kleur is eigenlijk onmogelijk….

Halftransparant, wash

U kunt ook Dimma halftransparant nemen bijvoorbeeld in wit zodat een lichte waas onstaat. Deze zal de uv nog beter remmen en geeft een estetisch fraai effect. Lees meer bij Dimma

Wij bevelen echter aan om uw ceder hout te schilderen in een dekkende kleur, deze oplossing is eenvoudig aan te brengen (ook op reeds vergrijsd ceder hout) en geeft op de lange termijn het meest onderhoudsvriendelijke resultaat.

red cedar schilderen

Red cedar schilderen met Moose F Fam. Smit Hoogeveen “uw product verdient bredere bekendheid”

Wilt u red cedar juist laten vergrijzen, neem dan Moose Gråning hout vergrijzings middel. Lees hierover meer bij Gråning

Bewaren

Bewaren

Bewaren