Overkapping verven, overkapping schilderen

Een overkapping of tuinkamer verven is veel werk. Daarom wilt u zich van te voren goed informeren. Moose Färg is zeer geschikt voor het hout, waar overkappingen vaak van worden gemaakt: grenen, vuren, larix, douglas. Deze houtsoorten “werken”, het hout leeft en er komen kleine scheurtjes in. Daarom is Moose Färg type F zeer geschikt voor deze toepassing.

Moose F is ademend en vormt geen afdekkende film zoals  “gewone” verf. Daarom ademt de ondergrond mee en kan ook met krimpen en uitzetten meewerken. Soms ontstaan scheurtjes in de verf maar vocht kan niet onder de verf komen zodat bladderen bijna niet voorkomt. Het aanbrengen is zeer eenvoudig (neem een blokkwast) en bij onderhoud hoeft u niet te schuren. Kwaststrepen vallen weg.

Alle producten en kleuren zijn op voorraad zodat u binnen drie werkdagen na betalingsontvangst uw verf in huis heeft.

Overkapping verven, overkapping schilderen? Kijk voor de prijzen: houtverf Moose F

overkapping verven

Wilt u een overkapping verven, overkapping schilderen? Neem dan Moose F van Moose Färg

Moose Färg is afkomstig uit Zweden en staat in een eeuwenoude traditie. Dit soort verf wordt in Nederland ook wel dekkende beits genoemd want het zuigt in het hout en de houtstructuur blijft behouden. Moose F is vrijwel oplosmiddelvrij en gemakkelijk te verwerken.

Moose F bevat gemodificeerde plantaardige olie maar is waterverdunbaar. Dit komt omdat in de productie een een emulsie ontstaat van oliedruppeltjes (een “mayonaise”). Hierdoor kunt u na het reinigen van het te verven oppervlak (en evt schuren) direkt aan de slag, de ondergrond hoeft niet te drogen. Ook kan Moose F in de volle zon worden aangebracht. Als het erg droog is kan extra water worden toegevoegd of de ondergrond van te voren even nat gemaakt worden.

Overkapping verven: onbehandeld of reeds behandeld of geïmpregneerd hout.

Moose F houtverf is waterafstotend en conserverend, druppels water glijden er af. Aanbrengen is simpel vanwege het matte karakter, u ziet geen penseelstreken. Meestal is twee keer verven voldoende (soms drie keer als het hout erg zuigt en bij lichte kleuren, met name wit).  Een grondverf of primer is niet noodzakelijk, Moose F is zijn eigen grondverf.

overkapping verven

Overkapping verven: schildertips onderhoud

Onderhoud van een veranda geschilderd met Moose F is erg gemakkelijk, u hoeft eigenlijk niets te doen. Alleen als u groene of zwarte aanslag krijgt is het aan te raden met een sopje van zeep bijvoorbeeld Moose Linsåpa de verf  licht af te nemen en daarna met water na te spoelen. Ook kunt u dan Svampdöd gebruiken, een schimmelwerend middel. De verf wordt dan weer fris. Mocht de verf wat verweerd zijn, dan kunt u ook na het schoonmaken alles licht overkwasten en het resultaat is weer als nieuw. Doorgaans is de onderhouds termijn ca. 5 jaar. Bij overschilderen hoeft u niet te schuren!

Overkapping schilderen met Zweedse kleuren

Moose Färg heeft traditionele kleuren, meestal in het Zweedse kleuren palet. Alle kleuren passen bij elkaar. In Zweden is men erg traditioneel en zijn bepaalde kleuren houtverf veruit favoriet, met name het Zweeds rood gecombineerd met Norrland Vit (sneeuwwit). Dezekleuren houtverf, die het Zweedse landschap zo vrolijk maken. Aan u de keus welke combinaties u het meest aanspreken. Rood, zwart en geel bevatten aardpigmenten.

Zwarte schutting en overkapping Vasa Svart

Zwarte schutting en overkapping Vasa Svart

Ook klantkleur is mogelijk

Overkapping verven in uw eigen kleur? Als u uw eigen kleur houtverf wilt laten mengen dan is dat als klantkleur ook mogelijk. Voorbeelden van klankkleuren zijn “off black” (9011) maar als u een NCS of RAL code doorgeeft maken wij het voor u.

  • Vasa svartDiepzwart
  • Falu RödZweeds rood
  • Skiffer GråLeisteengrijs
  • BlytungsgråLoodgrijs
  • Skåne gulZweeds geel
  • Ljus gulLichtgeel
  • Bohus BlåZweeds blauw
  • Ljus BlåLichtblauw
  • SommerblåZomerblauw
  • Dalarna GrönZweeds groen
Alle kleuren bekijken »

Op uw computer hangt de kleur sterk af van de instelling van de monitor (beeldscherm), houdt daar rekening mee. Als u de kleuren in verschillend licht wilt beoordelen bekijk vooral ook de foto’s, die geven een goede indruk.

Verder kunt u bij uw kleurkeuze U ook gebruik maken van onze kleurenkaart. Hier staan de meeste standaardkleuren handgeschilderd op. Vraag uw eigen gratis kleurenkaart aan!