Natuurverf Moose Färg S

Natuurverf voor binnen en buiten voor ruw onbehandeld hout

Moose Färg S volgt een eeuwenoud recept en met een ambachtelijke bereidingswijze. Moose Färg S natuurverf bestaat uit natuurlijke, zo veel mogelijk vernieuwbare grondstoffen, zoals (gekookte) lijnolie, tarwe en roggemeel en natuurlijke of natuurlijke of natuuridentieke pigmenten.

Moose S natuurverf bestellen? Klik op: Moose S

 

In productie, gebruik en bij de afvalverwerking is Moose Färg weinig milieubelastend.

Moose S is een echt duurzaam product; een echte natuurverf. Ook bij de winning van deze stoffen wordt het milieu zo veel mogelijk ontzien. Natuurlijk wordt het gebruik van vluchtige oplosmiddelen (VOS) wordt vermeden.

Wilt u meer weten over de oorsprong van Moose S lees meer bij Oorsprong Moose Färg. Het recept van Moose S ontstond in Zweden waarschijnlijk al rond 1255.

Moose Färg S natuurverf uitsluitend voor ruw onbehandeld hout, leem.

Voor deze natuurverf wordt stijfsel van rogge- en tarwebloem als bindmiddel gebruikt en water als oplosmiddel. Verder bevat het aardpigmenten en lijnolie. Deze natuurverf heeft een beschermende werking en laat zuurstof en vocht door. Voor een aantal kleuren wordt het mengsel nog gekookt tot de juiste dikte en binding is bereikt.

Moose S is helaas uitsluitend en alleen bruikbaar op zeer ruw onbehandeld hout. Oorspronkelijk bevatte Moose S zelfs geen lijnolie, maar deze component bleek toch nodig voor de hechting aan het hout. Voor geschaafd en geïmpregneerd hout is de hechting helaas niet voldoende (wast eraf).

Moose Färg F is bedoeld voor binnen en buiten voor glad geschaafd hout, geverfd hout, gladde stuc, behang, structuurverf etc. en heeft bevat dezelfde ingrediënten. Om het geschikt te maken op gladde ondergronden bevat het ook gemodificeerde natuurlijke olie (alkyd).

Productie, gebruik en afvoer na gebruik (bouw en sloop afval) zijn volledig duurzaam en ontzien het milieu. Moose Färg natuurverf is daarmee ideaal voor de bewuste consument, die ook hoge eisen stelt aan uitstraling en de lange termijn gebruikseigenschappen van dit natuurproduct, dat al eeuwen in Zweden toegepast.

Geschaafd en glad hout of reeds behandeld hout verven? klik hier: Moose F bestellen

Moose Färg F, S en RDM alle in prachtige natuurlijke kleuren:

Wilt u alle Moose Färg kleuren zien, bekijk onze kleuren. Ze zijn niet alle verkrijgbaar in Moose S.

natuurverf-kleuren

Natuurverf kleuren

Bewaren

matt houtverf Moose Färg

Wilt u persoonlijk deskundig advies? Stuur een e-mail

Of bel  mij op 06 55 333 165

Bekijk ook de instructie video
U kunt hier eeen gratis kleurenkaart aanvragen