Home » Matte parketlak

Matte parketlak

Parket is een verzamelnaam voor vele soorten houten vloeren. Deze houten vloeren kunnen uit diverse lagen hout bestaan of massief zijn. Een parketvloer wordt gemaakt van speciaal gekozen hout, dat vaak op een speciale manier wordt gedroogd en gezaagd. De afwerking van de houten vloer is erg belangrijk voor het gebruik. De methode van afwerking, bescherming en onderhoud bepaalt het gebruik van de vloer.

Om de vloer te beschermen kan er gebruik worden gemaakt van parketlak. Deze lak voor houten vloeren is sneldrogend en vergeelt doorgaans niet. Dat is erg belangrijk, omdat de vloer anders een lange tijd niet gebruikt kan worden. Vaak ligt er parket in de woonkamer en als de verf niet snel droogt zal dat beteken dat u uw woonkamer een tijd niet kan gebruiken. Ook is de parketlak helder en natuurlijk van kleur, zodat de kleur van de houtenvloer behouden blijft. Vaak wordt een parketkleur gekozen, omdat het mooi oogt. Een parketlak moet die kleur dus behouden. Een parketlak is een slijtvaste lak voor houten vloeren. Dit zorgt voor een optimale bescherming van uw vloer. Een parketlak is een kwalitatief hoogwaardig product.

Verder zorgt parketlak voor een sterke slijt en kras vaste laag over uw houten vloer dat bestand is tegen water en alcohol. De parketlak kan op vele producten toegepast worden. Niet alleen vloeren, maar ook tafelbladen en meubelen. Het lakken van uw vloer is een geduldige taak, maar u zult blij zijn met het resultaat. De Parketlak Topp van Moose Färg is ideaal voor vloeren, trappen en tafelbladen. Topp van Moose Färg geeft een goed wasbare en zeer matte slijtvaste laag. Dit is essentieel voor parket lak. Tenslotte loopt u er de hele dag op en op een tafelblad staan natte dingen zoals theekopjes. Ook liggen op een kastje soms de autosleutels. Een goede matte parketlak is het uitgangspunt en deze kunt u online kopen bij Moosefarg.nl.

matte-parketlak-parket-lak
Matte parketlak Topp parket lak


Topp parketlak van Moose Färg is een Zweeds modern kwaliteitsproduct

Zonder oplosmiddel, gemakkelijk aan te brengen, aangenaam van geur. U kunt alle soorten hout met Topp behandelen. Zorg dat het hout goed schoon is en licht opgeschuurd. Topp werkt als een “vergrootglas”, dus het hout en de houtstructuur worden extra goed zichtbaar (maar ook imperfecties …). Moose Färg Topp kan direct op het hout worden aangebracht met een kwast of een viltroller. Vaak zijn 2 tot 3 behandelingen genoeg om een perfect beschermt parket te verkrijgen. Vloeren, trappen en andere toepassingen worden slijtvast met Moose Färg Topp.

Moose Topp parketlak bestellen? Bezoek onze website en bestel online: Topp

Als u onbehandeld of vergrijsd hout wilt lakken en de kleur goed uit laten komen, dan is Moose Topp matte parket lak is kleurloos, transparant en bijzonder geschikt voor alle houtsoorten.

Net als bij de andere types is aanbrengen simpel vanwege het praktisch volledig matte karakter, u ziet geen penseelstreken. Voor een meubelstuk zoals een tafelblad is 1 behandeling vaak voldoende, voor een trap of vloer geeft twee keer verven voldoende. Het aanbrengen van parketlak vereist echter een goede voorbereiding. Topp matte parketlak is bijzonder eenvoudig aan te brengen en is water verdunbaar (vlekken zijn dus gemakkelijk te verwijderen).

Parketlak
Grenen vloer met Topp

De parketlak van Moose Färg is op waterbasis, dit heeft een grote invloed op de glasgraad. De Moose Färg parketlak is mat. Als u een gelakte houtenvloer vergelijkt met een olie vloer dan glanst de olie vloer meer. Ook is het onderhoud van een gelakte vloer eenvoudiger. Het vuil dringt niet door in het hout en is daardoor gemakkelijker te verwijderen.

Kleur uw vloer met Moose F in combinatie met TOPP matte parketlak. Moose Topp parketlak is bijna geheel mat (glansgraad 8) en past prima bij alle andere Moose Färg types zoals Moose F en Dimma wash. Wilt u de Moose Färg kleuren gebruiken dan kunt u eerst met Moose F of Dimma Wash de gewenste kleur bepalen en met Topp aflakken. Topp parket lak is bijna volledig mat (Glansgraad = c.a. 8).

Let wel op, want Topp parket lak trekt (net als andere lakken) het tannine uit het hout. Daarom kan bij sterk tannine houdende houtsoorten (zoals eiken) de tannine soms door de kleur heen trekken. Vraag hierover advies! Bij grenen en vurenhout is dit gevaar niet aanwezig.

Parket lak van Moose Färg is bijzonder ecologisch en geschikt voor alle hout. Topp matte parketlak bevat vrijwel geen oplosmiddel zodat u gewoon in uw huis kunt wonen als u uw vloer of trap verft. Ruikt plezierig, is waterverdunbaar en smeert heel gemakkelijk uit. Parket lak vlekken zijn zo van je handen en uit de kleren met water en een beetje zeep.

Het assortiment van Moose Färg

Naast de Topp parketlak zijn er meer producten van Moose Färg die te bestellen zijn via de website. De Zweedse matte houtverf van Moose Färg is het meest populaire product. De matte Zweedse houtverf is direct aan te brengen op het hout en zorgt ervoor dat de mooie structuur behouden wordt. De verf bladdert niet doordat de verf het hout laat ademen. De Moose Färg Zweedse matte houtverf is verkrijgbaar in verschillende kleuren en zowel binnen als buiten te gebruiken. De houtverf is vrijwiel oplosmiddelvrij en op waterbasis. De houtverf ruikt hierdoor lekker en is gemakkelijk in gebruik. Een watergedragen verf droogt sneller.

Wilt u ook kennis maken met de houtverf van Moose Färg? Vraag dan online een gratis kleurenkaart aan met handgeschilderde kleuren. Op deze manier kunt u zien hoe de kleuren uitkomen in het echt. Daarnaast vindt u op de website vele voorbeelden van tevreden klanten die u voorgingen en blij zijn met het prachtige eindresultaat. U kunt nu een gratis kleurenkaart aanvragen.

Parketlak Topp van Moose Färg is ideaal voor vloeren, trappen en tafelbladen. Topp geeft een goed wasbare en matte slijtvaste laag. Dit is essentieel voor parket lak. Tenslotte loopt u er de hele dag op en op een tafelblad staan natte dingen zoals theekopjes. Ook liggen op een kastje soms de autosleutels. Een goede parketlak is het uitgangspunt en u bestelt deze variant online in onze webshop.

Vrijwel zonder oplosmiddel, gemakkelijk aan te brengen, aangenaam van geur.

U kunt alle soorten hout met Topp behandelen. Zorg dat het hout goed schoon is en licht opgeschuurd. Topp werkt als een “vergrootglas”, dus het hout en de houtstructuur worden extra goed zichtbaar (maar ook imperfecties …).
Topp kan direkt op he hout worden aangebracht met een kwast of een viltroller. Vaak zijn 2 tot 3 behandelingen genoeg om een perfect beschermt parket te verkrijgen.

Moose Topp parketlak bestellen? Bezoek onze website en bestel online: Topp

Vloeren en trappen worden slijtvast met Moose Färg Topp

Als u onbehandeld of vergrijsd hout wilt lakken en de kleur goed uit laten komen, dan is Moose Topp matte parket lak is kleurloos, transparant en bijzonder geschikt voor alle houtsoorten.

Net als bij de andere types is aanbrengen simpel vanwege het practisch volledig matte karakter, u ziet geen penseelstreken. Voor een meubelstuk zoals een tafelblad is 1 behandeling vaak voldoende, voor een trap of vloer geeft twee keer verven voldoende. Het aanbrengen van parketlak vereist echter een goede voorbereiding. Topp matte parketlak is bijzonder eenvoudig aan te brengen en met water verdunbaar (vlekken zijn dus gemakkelijk te verwijderen.

Kleur op uw vloer met Moose F in combinatie met TOPP matte parketlak

Moose Topp parketlak is bijna geheel mat (glansgraad 8) en past prima bij alle andere Moose Färg types zoals Moose F en Dimma wash

Topp is ook verkrijgbaar als Whitewash: Topp Vit.

Wilt u de Moose Färg kleuren gebruiken dan kunt u eerst met Moose F of Dimma Wash de gewenste kleur bepalen en met Topp aflakken. Topp parket lak is bijna volledig mat (Glansgraad = c.a. 8).
Let wel op, want Topp parket lak  trekt het tannine uit het hout. Daarom kan bij sterk tannine houdende houtsoorten (zoals eiken) de tannine soms door de kleur heen trekken. Vraag hierover advies!

Bij grenen en vurenhout is dit gevaar niet aanwezig.

Parket lak van Moose Färg is bijzonder ecologisch en geschikt voor alle hout

Topp matte parketlak heeft een bijzonder ecologische receptuur zodat u gewoon in uw huis kunt wonen als u uw vloer of trap verft.
Ruikt plezierig, is waterverdunbaar en smeert heel gemakkelijk uit. Parket lak vlekken zijn zo van je handen en uit de kleren met water en een beetje zeep. Oplosmiddelvrij.

parketlak

Op de foto: Vloer boven is vurenhout, gekleurd met Dimma – Mulvadd brun met een vleugje Fallu Rod. Daarna afgelakt met Topp parketlak.
Beide vloeren vier keer afgelakt, mooi mat resultaat wat tegen een stootje kan!

Bedankt, we zijn erg tevreden met het eindresultaat! Merel Eijkelhof Utrecht