Kozijnen schilderen met matte Moose RDM High Solid

Houtverf voor kozijnen, deuren, betimmeringen en meubels

Moose RDM High Solid verf van Moose Färg is een totaal matte high solid verf met een extra hoog vaste stof gehalte. Dit zorgt voor extra dekkracht en is speciaal gemaakt voor harde en gladde oppervlakken waar de verf beter aan zal hechten. Naast een goede hechting geeft het extra hoog vaste stof gehalte ook een fraai mat effect. RDM is bijzonder geschikt om kozijnen te verven.

Moose RDM voor kozijnen kunt u hier bestellen

Moose RDM High Solid verf is zeer geschikt voor harde en veeleisende ondergronden zoals raamkozijnen. Daarnaast is deze verf ook zeer geschikt voor raamkozijnen, deuren en harde, reeds geverfde, betimmeringen en meubels. Moose RDM High Solid is bijzonder plezierig in gebruik omdat het met water te verdunnen is en daardoor zeer geschikt voor zowel professionals als huishoudens. Matte RDM houtverf voor kozijnen gaat mits goed toegepast zeker 7 jaar mee zonder onderhoud.

Kozijnen

Keukenbankje in Norrland Vit RDM hoog vaste stof

Kozijnen verven: High solid verf RDM voor kozijnen

Hoog vaste stof verf is net iets anders dan andere verfsoorten, in high solid verf zit namelijk een hoger ‘vast gedeelte’ dan in andere verfsoorten. De verf bestaat uit een vast gedeelte, het verfpoeder en een vloeibaar gedeelte dat na het aanbrengen bijna in zijn geheel verdampt waardoor alleen de uiteindelijke coating overblijft. Doordat het vloeibare gedeelte bij high solid verf minder aanwezig is dan bij andere verfsoorten, heeft dit effect op het eindresultaat. Dit maakt high solid verf zeer geschikt voor gebruik buiten op oppervlakken die veel te voorduren krijgen.

Moose RDM High Solid verf voor kozijnen bevat geen oplosmiddel

Wat het eindresultaat bij high solid verf bijzonder maakt is dat er minder verdamping is. Bij normale alkydverf zijn oplosmiddelen aanwezig die geuren en dampen achterlaten en milieubelastend zijn. Moose RDM is niet belastend voor het milieu. Nog een bijkomend voordeel van high solid verf is dat het meer pigment bevat en met meer massa wordt aangebracht. Hierdoor dekt de verf veel sneller dan reguliere verf.

Kozijnen schilderen: RDM is daarvoor zeer geschikt.

Moose RDM High Solid kozijnverf is zeer geschikt voor oppervlakken die regelmatig schoon gemaakt moeten worden of waar veel met de handen aan gezeten wordt. Dit kan bijvoorbeeld ook een deur van onbehandeld hout zijn of een verandaleuning. Moose RDM High Solid kan daarnaast ook gekozen worden voor windveren van tuinhuizen in plaats van Moose F verf. Windveren hebben namelijk veel te lijden in weer en wind.

Voor prijzen klik op: Moose Färg RDM

Waar u op moet letten is dat Moose RDM High Solid wel gegrond moet worden, wat bij Moose F niet het geval is. Een grondlaag is eenvoudig gemaakt. Het enige dat u hoeft te doen is Moose RDM of Moose F met wat water dun maken en aanbrengen als grondverf. Een andere watergedragen grondverf aanbrengen kan natuurlijk ook.

Wilt u een tafel of kastje met Moose RDM High Solid meubelverf schilderen, dan kunt u voor een perfecte afwerking van het blad afwerken met TOPP matte afwerking van Moose Färg. Deze lak zorgt voor een kleurloze, transparante en matte look die ook nog eens slijtvast is. Hierdoor kunt u gerust natte glazen of theekopjes laten staan zonder dat u het blad beschadigt. Wij raden wel aan om het blad af en toe schoon te maken. Zo blijft de matte look het langst mooi.

U bestelt TOPP kleurloze transparante matte aflak hier: TOPP

kozijnen schilderen

Deur en kozijnen in Blytungsgrå loodgrijs

Nog bedankt voor de snelle levering! Schuttingen met zwart mooi geworden!
Deur ook geschilderd, kleur is iets lichter dan verwacht. Vriendelijke groet, Nicole Coetzee. Antw: Je kunt ook Vasa Svart bijmengen, dan wordt hij snel veel donkerder.

Raamkozijnen gaan langer mee met Moose RDM

Het schilderen van raamkozijnen met Moose RDM High Solid verf is kinderlijk eenvoudig. Met de extra hoge vaste stof gehalte heeft deze kozijnverf een goede dekkracht en is het bestand tegen een stootje. Ondanks dat de verf dikker is dan bijvoorbeeld Moose F, is de verf toch eenvoudig aan te brengen, dekt het goed en laat het geen kwaststrepen achter op het kozijn. Het droogt egaal op met een prachtig mat effect en een kalkachtige uitstraling.

Kozijnen schilderen en Moose Färg RDM high solid verf bestellen?  Moose Färg RDM

De kleur en look van Moose RDM High Solid is hetzelfde als van de andere typen van Moose Färg verf en is daarom ideaal om te combineren met de andere Moose Färg verftypen. Alle verf van Moose Färg is op basis van een eeuwenoud Zweeds recept dat ook nog eens vriendelijk voor het milieu is. Moderne topproducten die gezicht zijn voor meubelstukken, kozijnen, tuinhuisjes, veranda’s en natuurlijk voor nog veel meer toepassingen.

RDM matte kozijnen verf van Moose Färg is zeer gemakkelijk in gebruik.

Het kan eenvoudig worden verdund met iets water wat het plezierig maakt om te gebruiken en het oppervlak mooi egaal te verven. Voordat u begint met kozijnen schilderen kunt u altijd eerst een klein gedeelte van de verf verdunnen om te kijken wat voor u het meest plezierig werkt. Kwast eerst de eerste laag in en werk deze laag vervolgens af met een viltroller. Doe dit alleen niet te dik omdat u dan een kwetsbare laag krijgt. Wanneer de dekking naar wens is kunt u binnen het geheel nog afmaken met een kleurloze afwerking van TOPP afwerklak. Met deze lak geeft u oppervlakken waar regelmatig spullen opstaan een goede bescherming en een prachtige matte look.

Omdat Moose RDM High Solid verf een soort ingedikte versie is van Moose F, is deze verf iets minder geschikt voor hout dat ‘werkt’, zoals krimpt en later weer kan uitzetten. Voor ‘werkend’ hout raden wij daarom aan om Moose F te gebruiken. Deze verf is iets minder dik dan Moose RDM High Solid, maar met twee lagen wordt deze dekking net zo mooi. Daarnaast is alle verf van Moose Färg eenvoudig te schoon te maken met een sopje.

Kozijnen verven met RDM over hoogglans

Dit is prima mogelijk als u de toplaag van de hoogglans kapot maakt, dat wil zeggen doorschuren tot de grondlaag. Als deze werkwijze wordt toegpast is kozijnen schilderen heel simpel. Met twee lagen bent u helemaal klaar.
RDM vloeit niet uit, met een strakke schildershand is een goed resultaat gemakkelijk te bereiken maar soms is het voor grote vlakken (deuren) handiger om eerst in te kwasten en dan af te rollen met een viltroller.

Reeds gegronde kozijnen schilderen

Indien een goede watergedragen grondverf is toegpast kan Moose RDM hier prima overheen gebracht worden. Is geen grond aanwezig dan kan eventueel een grond worden aangebracht door RDM waterdun te maken zodat het goed kan intrekken. Dit is bijna altijd een voldoende grond om daarna twee lagen op de kozijnen aan te brengen.

Moose RDM voor kozijnen kunt u hier bestellen

De keus van professionele gebruikers

Ook voor professionals is Moose RDM High Solid kozijnverf de keuze als het gaat om het egaal schilderen van kozijnen. Door het hoge vaste stof gehalte zal het eindresultaat altijd perfect zijn en kan er daarnaast ook zeer zuinig gewerkt worden. Met de hoge dekkracht is er namelijk minder verf nodig en kan er veel resultaat behaald worden uit een klein potje. RDM matte kozijnenverf gaat zonder onderhoud zeker 7 jaar mee.

 

kozijnen schilderen

Kozijnen verven met Moose RDM Vasa Svart

Kleuren en kozijnen schilderen

De meest gebruikte kleur om kozijnen te schilderen is RAL 9010. Dit is bij ons de verfkleur Grädde. Moose RDM kozijnenverf is verkrijgbaar in de meeste standaard Moose Färg kleuren zoals Vasa Svart, Falu Röd maar kan ook op kleur worden gemengd als een RAL of NCS code wordt verschaft.