Kleur verf beits kiezen en beoordelen

Hoe heeft u maximaal plezier van uw keuze

Moose Färg is gebaseerd op eeuwenoude Zweedse verfrecept, waarin natuurlijke grondstoffen zijn gebruikt zoals stijfsel, lijnolie en aardpigment. Daardoor ontstaat de unieke matte uitstraling. Vele kleurcombinaties zijn mogelijk met Moose Färg want de kleuren zijn op elkaar afgestemd.

Vele kleurcombinaties zijn mogelijk met Moose Färg want de kleuren zijn op elkaar afgestemd.

 

kleur verf beits

Scandinavische sfeer en kleuren

 

Kleur waarneming tips

– Het is belangrijk Moose Färg kleuren in verschillende soorten licht te bekijken. Bij direct zonlicht zijn ze helderder dan in de schaduw of binnenshuis.

– Bij hout is ook het vochtgehalte belangrijk: meer vocht geeft een iets donkerder kleur.

– De foto’s op de site geven daarom een goede indruk onder verschillende omstandigheden.

– Op een computer scherm zien kleuren er vaak ook weer anders uit. Dit wordt o.a. veroorzaakt door de calibratie van uw scherm.

– Er is verschil in kleurwaarneming bij een klein en een groot oppervlak.

– aanwezige contrastkleuren maken onze beoordeling weer anders. Kiruna Gå bijvoorbeeld lijkt grijzer als er wit als contrast wordt gebruikt.

– De ruwheid van de ondergrond is van belang: een ruwer oppervlak geeft voor het oog een iets donkerder gevoel (terwijl de kleur meetbaar hetzelfde is).

De foto’s op de site geven daarom een goede indruk onder verschillende omstandigheden.

 

Moose Färg kleur verf beits testen

Dat kunt u doen door gebruik te maken van het “inkleurhuisje” op de site. Maak uw eigen Moose Färg kleurcombinaties… op de site,

Kleuren aanduiden (kleurcodes)

NCS van het Skandinaviska Färginstitutet AB Stockholm is de beste methode om kleuren te coderen. NCS beoogt ook de menselijke intuïtie te wegen en wordt vooral gebruikt door vaklieden. De bekende RAL is minder in staat de echte nuances weer te geven maar wel zeer algemeen in gebruik bij verf.

Alle Moose Färg kleuren zijn gemakkelijk onderling mengbaar

De kleuren zijn onderling mengbaar waardoor u een eigen kleur kunt maken.

U kunt alle kleuren ook als halftransparate wash versie (Dimma, mist) bestellen. Voor binnen-toepassingen kunnen ook alle kleuren lichter gemaakt worden.

Als u uw eigen kleur verf beits wilt is dat ook mogelijk (meerprijs) evenals traditionele kleuren zoals monumentengroen (Victoria Gön, zeer donker groen) of “off black” (9011)  en bijvoorbeeld ook de National Trust heritage kleuren. Bestel via “klantkleur” in het bestelmenu.

Hieronder ziet u hoe Moose Färg er uit ziet op bezaagd hout, klik op het plaatje om hem te vergroten:

kleuren-houtverf

De houtstructuur blijft behouden