Kamer verven zonder latex verf ?

Kamer verven? Matter is er niet krijgen, matter dan latex verf

Zoekt u een ecologische en supermatte verf om uw kamer te verven en wilt u geen latex verf gebruiken? Voor binnenhoutwerk is Moose Färg geen onbekende. Maar Moose Färg vindt ook toepassing om granol te verven, voor stucwerk wanden en plafonds, op behang, gips, spuitwerk en op mdf.

Moose Färg verf is oorspronkelijk in Zweden ontwikkeld voor het beschermen van hout. De basis, een mengsel van gekookt tarwe- en roggemeel, lijnolie en water, is voor alle Moose Färg-verven in principe hetzelfde. De meeste oorspronkelijke verf, type S, een bioverf is er voor ruw en geschuurd hout buiten.

Om uw kamer te verven is een moderne versie ontwikkeld: type F, voor glad geschaafd en eventueel behandeld hout, maar ook geschikt om binnenmuren van granol te verven, voor behang en om stucwerk te verven.

Kamer verven? U kunt Moose F hier bestellen

kamer verven latex verf

Kamer verven met Moose Färg

Op aangeven van klanten hebben wij het type F uitputtend getest op wanden van allerlei soorten materiaal: gipswanden, stucwerk, granol, spuitwerk, behang en mdf.

Moose Färg is een duurzame verf, oplosmiddelvrij VOC-nul, op basis van gemodificeerde plantaardige oliën. En omdat deze verf 35% vaste stof bevat en daarom uitermate geschikt om uw kamer te verven voor licht zuigende ondergronden.

Moose Färg ruikt lekker, druipt niet en smeert lekker en is daarom plezierig om een kamer te verven. Moose Färg vult niet zoals een latex verf dat doet. Latex verf ligt als een film over je ondergrond. Moose Färg laat de structuur van je ondergrond, ook die van behang, onaangetast terwijl latex verf opvult. Voor erg zuigende ondergronden, zoals gips en mdf, adviseren wij wel een voorstrijk. Dit kan een standaard voorstrijk zijn, maar ook Moose Färg F zelf. Het is zijn eigen grondverf. In dat geval zijn drie lagen nodig, altijd dun opgebracht.

 

Kamer verven? Alle Moose Färg-verven hebben een extreem matte uitstraling.

Latex verf dicht af en is kwetsbaarder. Moose Färg F is van oorsprong een buitenverf, sterker van structuur en daardoorgoed reinigbaar, maar wel open en dampdoorlatend.

Moose Färg uitstekend te rollen, kwasten en te spuiten. Het mooist gladde resultaat bereikt u natuurlijk met een vachtroller. Maar spuiten kan ook.
Moose Färg druipt niet, is thixotroop van structuur, ideaal om op bijvoorbeeld plafonds aan te brengen. Als je er van houdt: matter kun je niet krijgen.

Als u latex verf aan kunt brengen is deze verf geen probleem