Home » Inspiratie » Overkapping in Dimma en Bästa Olja “Top advies en producten – prachtig resultaat”

Overkapping in Dimma en Bästa Olja “Top advies en producten – prachtig resultaat”

Na wat zoekwerk op internet (“hoe houd je een Douglas overkapping mooi?”) kwam ik uit bij Moose Färg. Het verhaal van Jan en Ryanne sprak meteen aan. Direct heel vertrouwd en deskundig. Hun klantvriendelijkheid, deskundigheid en betrokkenheid in het vervolgcontact onderstrepen dat verder.

Na de kleurenstaal thuis ontvangen te hebben, een keuze gemaakt voor blanke lijnzaadolie (Bästa Olja) voor het meeste balk- en houtwerk (staanders, liggers en plafond) en Dimma Wash in Vasa Svart gekozen voor achterwand en “lamellen”, zie foto.

Het verwerken van de producten ging prima: had behalve de olie en verf ook mijn kwasten bij Moose Färg besteld. Heb de lijnzaadolie aangebracht volgens tips van Jan (verhit op fornuis in oude steelpan en met BBQ thermometer aan temperatuur gehouden 😉 en aangebracht op een mooie, droge en warme dag. Olie trekt snel en diep in en is prima te verwerken. Na aanbrengen uitgewreven met oude doek gaf precies het verwachte resultaat. Uiteindelijk bleek ik me verrekend te hebben in het benodigd aantal blikken en mocht de ongeopende blikken terug sturen, die zonder probleem werden gecrediteerd.

Voor de Dimma Wash in Vasa Svart ben ik naar Schagen gereden (moest voor mijn werk toch in de buurt zijn), omdat ik de showroom ook eens wilde zien. Daar zeer hartelijk ontvangen door Eva en een indruk gekregen die mijn inmiddels ontstane beeld bij Moose Färg alleen maar verder bevestigde: Team Moose Färg weet waar ze het over hebben, en werken vanuit veel liefde en betrokkenheid aan prima producten voor mooie resultaten.

Tegen de tijd dat ik de Dimma Wash kon aanbrengen was het weer wat minder mooi (minder warm en hogere RH). Heb de Dimma Wash opgebracht met kwast en daarna uitgerold met viltroller. Het resultaat was niet naar mijn zin (vlekkerig). Daarom ben ik verder gegaan zonder narollen en heb ik een tweede laag rijk opgezet met Moose Farg kwast. Dit haalde de nerf/structuur van de Douglas planken heel mooi op (achterwand, zie foto). Ik heb de planken laten drogen onder de overkapping en na plm. 48u waren ze droog genoeg om te plaatsen.

Ten slotte de planken voor het “lamellen systeem” 1x met de kwast van een laag Dimma Wash Vasa Svart voorzien. Deze wilde ik bewust iets lichter laten dan de achterwand. Gelukkig was het weer toen wat beter, waardoor de lamellen sneller droogden dan de planken voor de achterwand, dus in 1 weekend kunnen beitsen en plaatsen.

Uiteindelijk zijn wij meer dan tevreden met het resultaat. Onze overkapping hebben we in september ’22 geplaatst en afgewerkt. We zijn nu één winter verder, maar hij oogt nog steeds zo mooi als de dag dat het olie-/beitswerk klaar was.

Lang verhaal kort: Team Moose Färg en hun producten maken hun beloften en mijn verwachtingen meer dan waar – een aanrader!


Balk- en houtwerk behandeld met lijnolie Bästa Olja, achterwand en lamellen geverfd met halftransparante wash Dimma in de kleur Vasa Svart

Meer inspiratie voor Dimma

Meer inspiratie voor Veranda