Home » Inspiratie » DIY project hoogslaper: “Mijn dochter slaapt er nog heerlijk in!”

DIY project hoogslaper: “Mijn dochter slaapt er nog heerlijk in!”

Geïnspireerd door allerlei voorbeelden, een bed en kast ontworpen voor onze dochter Jette. Ze gaat voor het eerst naar een ‘groot’ bed en daarbij hoort een echte meidenkamer. Het bed is een half hoogslaper, met daaronder grote lades voor al haar speelgoed. In de kledingkast is voldoende ruimte voor haar kleren en beddengoed.

Eindeloos voorbeelden bekeken en maattekeningen gemaakt. Vervolgens was het door het voorwerk (en het op maat zagen) eenvoudig om alles in elkaar te zetten. De meubels zijn gemaakt van Multiplex Interieur Populier B/BB en geschilderd in de kleur Dalarna Grøn (half wash) van Moose Farg. Alles is geschroefd, maar onzichtbaar van de buitenkant. De lades van het bed rollen op wieltjes. De kastdeuren hangen aan keukenkast scharnieren. De eerste keer dat ik dit gebruikt heb, maar zeer tevreden. De lades in de kast hebben meubelvilt als lade geleider.

Mijn dochter slaapt er nog heerlijk in!

De gebruikte material zijn te vinden via: https://www.opmaatzagen.nl/diy/projecten/meidenslaapkamer-met-zelfgemaakte-bed-en-kast-voor-jette-door-menno

Menno van Rooij, Santpoort-Noord


Hoogslaper geverd in Dimma Dalarna Grön.

Meer inspiratie voor Dalarna Grön, Dimma

Meer inspiratie voor Binnenshuis