Home » Huis schilderen met Moose Färg: gemakkelijk en mooi

Huis schilderen met Moose Färg: gemakkelijk en mooi

Huis schilderen? Hout wordt vanouds gebruikt als bouwmateriaal

Vooral in de Scandinavische landen met grote bossen, in Zweden is dit bijna uitsluitend spar en den. Grenenhout verdient de voorkeur omdat het spinthout van sparren (vurenhout) poreus is en gemakkelijker vocht opneemt. Hout is over het algemeen een uitstekend substraat.  Om het te beschermen tegen water en degradatie en om een esthetisch oppervlak te verkrijgen moet men het hout schilderen.

Het hout moet droog zijn maar niet te droog

Een belangrijke voorwaarde om een huis te schilderen is dat de houten ondergrond in goede staat verkeerd. Normaal gesproken, is het vochtgehalte in hout de meest cruciale. Ideaal is 17%. Het is belangrijk om te voorkomen dat het hout voor een lange een hoog vochtgehalte heeft gehad of dat de kern nog niet goed in balans is met het oppervlak. Is het hout uitgedroogd, dan zuigt de verf teveel naar binnen en vult teveel porie ruimte op.

In aanvulling hierop:

  • Het hout moet vrij zijn van schimmel, zoals blauwe plekken, gebruik desnoods ontweringswater of een ander schimmelvoorbehandeling. Vraag advies.
  • Het gevel ontwerp vakkundig worden uitgevoerd, dit is vooral belangrijk voor het ademen. Niet direct op de gevel plaatsen, dan komt er condens aan de achterkant van de planken en dit resulteert op den duur in rot. Vraag uw bouwkundig adviseur.

Huis schilderen en Moose Färg kleurcombinaties proberen? vul het ‘inkleurplaatje’ in maak uw eigen Moose Färg kleurcombinaties

Huis-schilderen

Huis schilderen met Moose Färg

Huis schilderen met Moose Färg? Voor producten en prijzen bezoek onze webwinkel.

Huis schilderen: voorbereiding

Schilderen is nodig om een esthetisch verantwoorde oppervlak te bereiken met de gewenste kleur en hout te beschermen tegen regen en afbraak.

  • Nieuw hout moet vrij zijn van vuil, schimmel en algen.
  • Bij het opnieuw schilderen, beginnen met het wassen van de gevel. Vervolgens weg te nemen losse verf (bv. als de verf iets verpoederd is. Hoe nauwkeuriger, hoe beter de resultaten.
  • Hout blootgesteld aan weersinvloeden wordt grijs, en poreus door de dode houtcellen. Dit is een slechte ondergrond voor verf. Voor het beste resultaat haalt u de dode houtcellen weg door bv. de HD spuit te gebruiken en te schuren (bijvoorbeeld met Nollåtta).
  • Als boven al gezegd: het hout moet op het moment van het schilderen goed worden gedroogd. Het vocht in het hout (vochtgehalte) kan worden gemeten met speciale instrumenten. Het moet 17% bedragen. In geval van twijfel, raadpleeg dan een specialist. Dit is vooral belangrijk bij vers hout.

Voorbehandeling voor het schilderen met Moose Färg houtverf

Indien aanwezig moet een indringende olie moet worden verwijderd. De aanwezigheid van olie en vet vermindert het vocht transport en daarmee het risico van de schimmel.Wij kunnen adviseren over schimmel en algend werend middel, bel of mail voor meer informatie [email protected] of kijk bij: schimmel bestrijden