Gebruiksaanwijzing Silja Houtolie

Toepassing: Silja houtolie is zeer geschikt als vloerolie voor vloeren, voor terrassen en vlonders en als meubelolie voor meubels.

Samenstelling:  Silja bevat 85% Tungolie en een koolwaterstof mengsel waardoor het gemakkelijk intrekt. Tungolie is elastischer en sterker dan lijnolie en vergeelt veel minder.

Opbrengen op droge schone ondergrond (eventueel geverfd met Moose Färg F, Dimma of Skydd). Let op: soms kan de tannine door de eerste laag heentrekken, maak een proefstukje!

Silja kan onverdund worden opgebracht met een schone niet pluizende doek of kwast. Voor een mooi oppervlak de houtolie 2x opbrengen, voor een sterke laag 3 – 5 x.

Silja bevat geen droogmiddel (siccatief) heeft dus tijd nodig. Na ca. 30 –40 uur is deze houtolie volledig uitgehard. De oppervlakte blijft zijdeachtig mat. Door politoeren (wrijven met een doek) kan de laag volledig glanzend gemaakt worden maar dit hoeft niet. Na drogen kan naar behoefte een nieuwe laag worden opgebracht.

Een alternatief voor hout olie is Pansar waterafstotende behandeling, lees meer over deze uniek methode.

houtolie tungolie

Koel en gesloten bewaren, zorg dat er geen lucht in het potje zit; houtolie niet aan zonlicht blootstellen.

Veiligheidsinformatie houtolie:

Samenstelling 85% Tungolie, bevat gedesodoriseerde naphta.

Zweedse houtolie is irriterend voor de huid en kan als u daar gevoelig voor bent aanleiding geven tot exceem en droge en gebroken huid. Draag dus altijd handschoenen en zorg dat ogen en ademhalingsorganen niet aan de olie worden blootgesteld. Buiten bereik van kinderen houden, altijd gesloten bewaren. Kan bij evt. Inslikken, inademen of oogcontact dodelijk zijn, onmiddellijk arts waarschuwen. Wek geen braken op.

Houtolie an op een droge doek opgebracht zelfontbranding veroorzaken. Bewaar de doek of kwast dus nat en verwerk afval via een milieustation (KCA).

VOC Categorie A/F 700 g/l (2010) Dit product bevat maximaal 700 g/l VOC GISCODEO60

Consumentenhulplijn +06 55 333 165 De Dreef 32 1741MH Schagen Nederland www.moosefarg.nl

Houtolie

Gevaar

H304, EUH066, P102, P280, P301 + 310, P331, P405, P501

 • Terras impregneren, vlonder impregneren

  terras impregneren

  Vlonder impregneren? Bent u op zoek naar een product waarmee u uw terras en vlonder kunt impregneren? Met Pansar van Moose Färg kunt u een product in huis halen waarmee …

  Lees verder

 • Houten vlonder beschermen, houten terras behandelen

  houtbescherming houtcoating

  Wilt u een houten vlonder behandelen of een houten terras beschermen? Pansar is een unieke methode om hout en in het bijzonder om uw vlonder of terras te behandelen! Natuurlijk …

  Lees verder