Houtolie uit Zweden: Silja Träolja met tungolie

Moose Färg Zweedse houtolie met tungolie (Silja Trä0lja) is zeer geschikt voor binnen en buiten, voor vloeren, meubels en terassen. Beschermt tegen vochtindringing, haalt de houtkleur prachtig naar voren.

Tungolie, Zweedse houtolie Silja

Tungolie wordt gemaakt door uitpersen van de geroosterde noot van de chinese Tungboom (Aleurites Fordii). Daarom wordt het in Zweden ook wel Chinese olie genoemd. Ook de naam Deense olie komt voor.

Moose Silja Zweedse olie trekt zeer snel in en het (eventueel geverfde) hout behoudt zijn strucuur. De houtkleur komt beter uit en houtnerven treden meer naar voren: het hout wordt meer hout. Zeer geschikt als meubel olie want Moose Färg blijft enigszins elastisch. Zweedse houtolie beschermt tegen vocht indringing, verkleurt vele malen minder dan pure lijnolie en is ook schimmelwerender door het hoofdbestanddeel tungolie. Ook vergeelt tungolie minder dan lijnolie.

 

Bestel hier:  Silja

 

houtolie tungolie

Zweedse houtolie is zeer waterbestendig na droging.

Toepassing: Silja Zweedse houtolie is zeer geschikt als vloerolie voor vloeren, voor terrassen en vlonders en als meubelolie voor meubels. Haalt de houtkleur op en beschermt het hout tegen vochtindringing.

White wash: U kunt Silja naturel gebruiken voor het ophalen van de houtkleur maar er is ook Silja Vit white wash. Daarmee krijgt u een whitewash effect. Afwerken met Silja naturel.

Bestel hier:  Silja Vit white wash

Opbrengen: op droge schone ondergrond. Silja kan onverdund worden opgebracht met een schone niet pluizende doek of kwast.  Voor een mooi oppervlak de houtolie 2x opbrengen, voor een sterke laag 3 – 5 x. Verbruik ca. 5 -8 m2 per liter per behandeling.

Silja Zweedse houtolie bevat geen droogmiddel (siccatief) en heeft dus tijd nodig. Na ca. 30 –40 uur is deze houtolie volledig uitgehard. De oppervlakte blijft zijdeachtig mat. Door politoeren (wrijven met een doek) kan de laag volledig glanzend gemaakt worden maar dit hoeft niet. Na drogen kan naar behoefte een nieuwe laag worden opgebracht.

Koel bewaren, zorg dat er geen lucht in het potje zit; houtolie niet aan zonlicht blootstellen.

Veiligheid: Zweedse olie is in onverdunde vorm irriterend voor de huid en kan als u daar gevoelig voor bent aanleiding geven tot exceem. Draag dus altijd handschoenen en zorg dat ogen en ademhalingsorganen niet aan de olie worden blootgesteld. Buiten bereik van kinderen houden, bij evt. inslikken of oogcontact onmiddellijk arts waarschuwen.

Zweedse olie kan door de aanwezigheid van lijnolie en tungolie in een droge doek zelfontbranding veroorzaken! Bewaar de doek of kwast dus nat en verwerk afval via een milieustation.

Lees ook de uitgebreide productinformatie Silja

matt houtverf Moose Färg

Wilt u persoonlijk deskundig advies? Stuur een e-mail

Of bel  mij op 06 55 333 165

Bekijk ook de instructie video
U kunt hier eeen gratis kleurenkaart aanvragen