Houten huis verven

Houten huis verven? Moose Färg houtverf is uitstekend geschikt om uw houten huis te verven: ideaal voor geimpregneerd hout en red cedar maar ook voor grenen, vuren, larix en douglas. Zowel voor geschaafd als voor ruw bezaagd hout.

Voor het verven van een houten huis van nieuw hout is het verstandig het hout de tijd te geven om te ademen en zich te “zetten”. Soms wordt dit al bij de leverancier gedaan maar lang niet altijd. Als u het houten huis nog in elkaar moet zetten is het verstandig om eerst de mes en groef te schilderen en evt een eerste dunne laag. Dat voorkomt krimp en uitzet naden en conserveert ook de mes en groef. Ook is schoonmaken van de ondergrond erg belangrijk i.v.m. schimmels.

 

Houten huis verven? klik hier:  houtverf bestellen

 

Denkt u er ook aan uw spijkers even in te smeren met lijnolie? Dat voorkomt roesten en vochtindringing, ook als u met roestvrijstalen spijkers werkt. En zeker als u de spijkers niet hamert maar erin schiet. Schietpistolen maken een groter gat en dat moet u opvullen!

Reeds geschilderd houten huis verven met Moose F

ook als het reeds geschilderd is kunt u uw houten huis verven met Moose F mits de ondergrond goed wordt voorbehandeld. Maak het hout goed schoon, bv met een hoge druk waterspuit en  Moose Linsåpa lijnoliezeep. Gebruik de spray stand zodat de houtstructuur niet wordt beschadigd en spuit eerst even in met een sopje van groene zeep. Let erop dat u niet in bv. de isolatie spuit.

Het is van groot beland dat de ondergrond niet meer kan bladderen, niet glimt en goed schoon is.

Gebruik voor kozijnen Moose RDM

Houten huis verven? Als er nog een oude verflaag aanwezig is is Moose RDM een betere keuze. Dit geldt voor kozijnen maar ook voor betimmeringen in een zware hoogglansverf! Het veelgehoorde gerucht dat watergedragen verf niet toepasbaar is over oplosmiddelgedragen verf is niet juist.  RDM is in het overgrote deel goed te gebruiken MITS de voorbehandeling goed wordt gedaan (ruw schuren, vetvrij schoonmaken, 1e laag goed laten doordrogen). Wel is bijzonder belangrijk om door te schuren tot de grondlaag!

Houten huis verven: behandel eventueel tegen het weer (schimmel).

Soms kunt u er voor kiezen een schimmelwerende primer te gebruiken. Vraag advies.

Schilder vervolgens de eerste laag met water verdund (ca. 10%) met een blok kwast zodat u goed in de kieren en gaten komt. Zet de tweede laag op als de eerste laag goed doorgedroogd is. Bij geverfd hout kan dat een dag duren maar bij een mooie zonnige droge dat is dat al na 2 uur het geval. U merkt het zelf als de tweede laag de eerste weer oplost, dan moet u nog even wachten. Grondverf is niet nodig, Moose Färg is zijn eigen grond.

Niet schuren tussen de lagen, dat is niet nodig en zelfs onwenselijk.

houten huis verven

houten huis verven

Hout te droog of te nat

Als het heel warm en droog is geweest kan het verstandig zijn om het hout voor het schilderen licht te bevochtingen . Als het hout te vers is zit er nog teveel vocht in het hout, ideaal is luchtdroog, 17.9 % vocht. Vers hout bloedt en de sappen kunnen door de verf heen slaan. Dat is overigens niet zo erg want u kunt het naderhand prima weer overschilderen.

Loop aan het eind van het seizoen of na de winter het schilderwerk nog even na. De verf zuigt erg in het oppervlak en het is mogelijk dat u niet alle vlakken even goed heeft geraakt. U kunt dan nog even bijwerken of even helemaal licht overkwasten, daar zit u niks van en zorgt voor een optimaal resultaat voor de komende jaren.

Natuurlijk zijn er om het huis meer dingen te doen… lees hier meer: Veranda verven? Veranda schilderen?

Wilt u een houten huis verven in uw eigen kleur? Dan kunt u ook een eigen kleur te kiezen met een RAL of NCS code als klantkleur.

  • Vasa svartDiepzwart
  • Falu RödZweeds rood
  • Skiffer GråLeisteengrijs
  • BlytungsgråLoodgrijs
  • Skåne gulZweeds geel
  • Ljus gulLichtgeel
  • Bohus BlåZweeds blauw
  • Ljus BlåLichtblauw
  • SommerblåZomerblauw
  • Dalarna GrönZweeds groen
Alle kleuren bekijken »

Natuurlijk hangt de kleur op uw computer sterk af van de instelling. Bekijk ook de foto’s, zij geven een goed beeld bij verschillende licht inval. U kunt ook de kleuren in het echt zien op onze kleurenkaart waar de meeste kleuren handgeschilderd op staan.

Vraag uw eigen gratis kleurenkaart aan!