Hout impregneren met kleurloze transparante Storuman Skydd

Hout impregneren met Storuman Skydd: oplosmiddelvrij en voorzien van UV blok

Wilt  hout impregneren en conserveren, neem dan Storuman Skydd kleurloze transparante impregnering. Skydd haalt de nerf naar voren en laat de houtkleur nog beter uitkomen en beschermt tegen weersinvloeden, met name vocht indringing. Het hout wordt verzorgd en beschermd maar blijft zichzelf. Vergeelt niet (in de zon is vergrijzing echter niet te voorkomen….). Ideaal voor hout impregneren van de binnenkant van uw tuinhuisje, voor een red cedar betimmering of schutting of een houten plafond van uw veranda of slaapkamer. Niet geschikt voor houten terrassen of vlonders. Neem hiervoor Pansar waterafstotende behandeling (zie onder).

 

Hout impregneren en kleurloze transparante impregnering bestellen: Storuman Skydd

 

Hout impregneren

Larix schutting behandeld met Storuman Skydd, deur Bohus Blå Moose F.

Storuman Skydd vormt geen lak laag over het hout, haalt de houtstructuur naar voren.

Storuman Skydd is een emulsie van drogende olie. De druppeltjes dringen in de houtporiën en harden daar uit. Het wast er dus niet af en biedt blijvende bescherming en impregnering tegen weersinvloeden en vertraagt vergrijzing door UV. De werking van Storuman Skydd langduriger dan van houtolie. Olie wast van het hout af terwijl Skydd zich hecht aan het hout. Een alternatief voor Skydd buiten is Pansar, waterafstotende behandeling.

Storuman Skydd is oplosmiddelvrij, zodat het heel fijn is om mee te werken en goed is voor onszelf en onze omgeving. Het is wat melkachtig zodat het goed gedoseerd kan worden. Je ziet wat je verbruikt, daarna trekt het weg.

 

Hout impregneren en bestellen? Voor prijzen klik op: Storuman Skydd

 

Ook is het natuurlijk mogelijk de kleurloze transparante beits Storuman Skydd te tinten met bijvoorbeeld Norrland Vit of een andere Moose kleur. Maar ook alle andere watergedragen pigmenten kunt u gebruiken om een tint aan deze kleurloze transparante impregnering te geven. Ook kunt u dan Moose Dimma gebruiken, de zwaarder getinte versie “wash”.

Larixplank met kleurloze impregnering.jpg

Larix plank met en zonder Storuman Skydd

Boven: deze larixplank heeft 1 jaar in de zon gestaan, rechts met Storuman Skydd transparante beits impregnering, links zonder (streep links geverfd in Kiruna Grå). De originele larix kleur was ongeveer wat u rechts ziet.

Voor multiplex en andere losvezelige ondergronden moet Storuman Skydd onverdund worden toegepast, op bezaagd en geschaaf hout kan bij de eerste behandeling wat water worden bijgemengd om de impregnering te vergemakkelijken. Laat de eerste laag goed doordrogen dan is goed zichtbaar waar nog extra goed moet worden geverfd.

In de zon regelmatig herhalen! Vergrijzen is niet te voorkomen.

Bij een transparant product zoals Storuman Skydd zult u de behandeling regelmatiger moeten herhalen voor een optimaal effect. In de zon zal de vergrijzing het winnen, zeker in de felle zon en bij liggende delen kan dat al binnen een jaar het geval zijn. Nabehandelen helpt dan en onder deze omstandigheden is dit zeker 1x per jaar nodig (of soms nog vaker).

De olie in Storuman Skydd zal hout impregneren en de duurzaamheid van het hout blijven versterken maar de houtcellen zullen wel gaan vergrijzen. Vergelijk de werking van Storuman Skydd met zonnebrandmiddel, het hout moet regelmatig weer worden ingesmeerd. Binnen is dit niet nodig en ook niet in de schaduw daar kan het zeker 5 – 10 jaar mee. Storuman Skydd impregnering kunt u op dezelfde manier gebruiken als Moose F. Prima voor buiten maar zeker ook voor binnen betimmeringen. Kan altijd weer worden overgeverfd met een andere verf.

Ideaal om met Moose Gråning vergrijsd hout op te halen en tegen verder vergrijzen te beschermen.

Wilt u een houten vlonder behandelen of een terras impregneren?

Hiervoor is Skydd niet geschikt, neem hiervoor

Pansar waterafstotende conserverende coating!

Deze kan ook prima worden gebruikt voor houten tuinmeubels en in sommige gevallen ook staand hout. Vraag advies!

houtbescherming houtcoating

Pansar kleurloos transparante impregnering voor vlonders en terrassen

Kleurloze transparante impregnering:

Zeer geschikt voor red cedar, larix, douglas

Blootgesteld aan weer en wind verweert Western red cedar vrij snel het krijgt een zilvergrijsachtige kleur en wordt vervolgens zwartig. Veel mensen vinden dit niet mooi. Volledig tegenhouden van de vergrijzing zal echter niet lukken, vertragen wel. Met Storuman Skydd (binnen) of Pansar kleurloze impregnering (buiten) wordt de sterk geremd en blijft het hout langer mooi.

 • Houten vlonder beschermen, houten terras behandelen

  houtbescherming houtcoating

  Wilt u een houten vlonder behandelen of een houten terras beschermen? Pansar is een unieke methode om hout en in het bijzonder om uw vlonder of terras te behandelen! Natuurlijk …

  Lees verder

 • Waterafstotende behandeling van hout

  waterafstotende-houtconservering

  Unieke kleurloze waterafstotende en conserverende tweestaps behandeling voor alle soorten hout: Pansar. Gebaseerd op nanotechnologie zorgt Pansar ervoor dat de poriën van het hout worden afgesloten waardoor het hout waterafstotend …

  Lees verder

matt houtverf Moose Färg

Wilt u persoonlijk deskundig advies? Stuur een e-mail

Bekijk ook de instructie video
U kunt hier eeen gratis kleurenkaart aanvragen