Meer dan tevreden met onze paardenstal in Moose Färg

paardenstal verven

Foto van onze paardenstal geverfd in Moose F Falu Röd, Vasa Svart en Norrland Vit.

We zijn meer dan tevreden.

Gemma van der Voorst Hoogmade


Paardenstal geverfd in Moose F Falu Röd (Zweeds rood), Vasa Svart (diepzwart) en Norrland Vit (sneeuwwit)

Paardenstal verven met Moose Färg: waarom?

Diervriendelijke verf

Moose F is een dekkende beits die zeer geschikt is om uw paardenstal te verven, omdat het geen schadelijke stoffen bevat. De verf is watergedragen en bevat alleen plantaardige bewerkte oliën – zoals lijnzaadolie – om de hechtkracht, droogsnelheid en duurzaamheid te versterken. Waar de Zweedse rode verf van nature lood bevat, is onze kleur Falu Röd (Zweeds rood) volledig loodvrij. Geen probleem dus, als uw paard er een likje van neemt. Dat geldt overigens voor al onze kleuren: totaal diervriendelijk.

Supergemakkelijk onderhoud: niet schuren!

Wanneer de verf goed is toegepast, bladdert deze niet. De verf zal wellicht na enkele jaren en intensief gebruik door de paarden wat gaan vervagen. U kunt hoeft de stal dan alleen even schoon te spuiten en een nieuwe laag erop te zetten. Schuren is niet nodig. Dat maakt de verf niet alleen makkelijk, maar ook een kostenefficiënte keuze om uw paardenstal te verven.

Natuurlijke uitstraling

De verf van Moose Färg trekt las een beits in het hout van uw stal. Hierdoor blijft de houtstructuur zichtbaar, terwijl uw stal wel in een dekkende kleur wordt geverfd. Onze kleuren komen uit het Zweedse kleurenpalet en zijn totaal mat, waardoor ze uw paardenstal een natuurlijke uitstraling geven. Populair voor paardenstallen is onze kleur Zweeds rood populair, maar ook de grijze en zwarte beits worden vaak gebruikt. Het rood en zwart bevat natuurlijk aardpigment waardoor het ook super lichtecht is.

Over de binnenkant van een paardenstal wordt overigens gezegd dat lichtblauwe kalkverf (bij ons: Moose F Ljus Blå) een goede keuze is omdat het helpt tegen de vliegen. Het wordt nog veel steeds gebruikt als alternatief voor bestrijdingsmiddelen die minder milieuvriendelijk zijn.paardenstal verven paardenstal schilderen

Op de foto mijn eigen grote vriend: Pablo tegen de achtergrond van de boxen bij stal Broersen in Warmenhuizen (NH). Deze zijn geverfd in Vasa Svart Moose F. Het zwart is totaal diep matzwart, heel stijlvol. Pablo is goede vrienden met alle kinderen, maar met Saar klikt het helemaal. Saar is dan ook een natuurtalentje met een groot gevoel voor paarden en mijn Pablo merkt dat natuurlijk direct. De boxen waren toen de foto genomen was voorzien van 1 laag, de tweede laag komt binnenkort.

Paardenstal verven met Moose Färg: aan de slag

Als er een oude laag verf op zit dan kunt u deze er met de hogedrukspuit afhalen. Schrob goed met een sopje met lijnoliezeep en schuurborstel. U heeft geen grondverf nodig, verven kan direct op het hout. Verdun de verf en zet de eerste laag op uw stal. Gebruik bij voorkeur een blokkwast, zodat u goed in alle kiertjes en scheurtjes komt. Het is ook mogelijk om een roller of verspuit te gebruiken. Laat de eerste laag drogen – hoe lang dit moet hangt af van de temperatuur en luchtvochtigheid – dan kun u daarna de tweede laag op uw paardenstal verven.

Het verdient bij vers hout aanbeveling om 1x te schilderen en het hout dan even te laten werken. Er komen altijd nog kleine scheurtjes in want het hout moet nog werken. Daarna meestal na een aantal maanden komt de tweede laag erop. Dat is voor de lange termijn het beste.

Voor uitgebreid advies over de juiste voorbewerking en het verven leest u onze pagina over schildertips voor buiten.

Meer foto’s zien van dierenverblijven? Bekijk alle foto’s dierenverblijven.