Buitenbeits in matte beitskleuren

Buitenbeits van Moose Färg is bijzonder gemakkelijk in gebruik en geeft snel een mooi resultaat in mooie beitskleuren.

Daarnaast heeft beits twee grote voordelen boven lak. Allereerst is het vochtregulerend. Dit betekent dat het vocht in de beits weg kan en niet wordt opgesloten. Dit gebeurt wel bij een laklaag. Daarnaast is buitenbeits van Moose Färg meteen op de geschuurde ondergrond aan te brengen. Hierdoor is een grondverflaag niet nodig. En dit zal u tijd en geld besparen!

Buitenbeits van Moose Färg is volledig mat is en de nerfstructuur van het hout blijft zichtbaar beschermt tegen uv-straling en weersinvloeden en biedt door de lijnolie een conservering van het hout. Daarom is het ideaal voor een schutting of een hardhouten betimmering maar ook voor een tuinhuis, schuur of tuinmeubelen. Kleurbeits (bijvoorbeeld grijze beits), kleurloze beits of halftransparant (Dimma) het is allemaal mogelijk met Moose Färg.

Verschillende typen buitenbeits van Moose Färg

Buitenbeits online kopen doet u bij Moose Färg. De beits is verkrijgbaar in verschillende typen: kleurbeits, half transparant en kleurloze beits. Alle typen kunnen worden gebruikt op alle soorten hout, grenen, vuren, red cedar en douglas. Ook geschikt voor reeds geïmpregneerd hout en hout dat reeds is behandeld: bekijk de video of  lees hiervoor de schildertips. Voor al het hout dat u buiten heeft staan is buitenbeits een goede manier om de levensduur van het hout te verlengen. Of dit nu gaat om uw schutting, schuur, tuinhuisje of houten meubelen. U wilt hier zolang van genieten en dat kan met de verschillende soorten buitenbeits van Moose Färg.

Alle typen kunnen worden gebruikt op alle soorten hout, grenen, vuren, red cedar en douglas. Ook geschikt voor reeds geïmpregneerd hout en hout, dat reeds is behandeld: bekijk de VIDEO !

Moose Färg buitenbeits in diverse kleuren bestellen? Voor onze producten en prijzen klik op: Moose F

Buitenbeits beitskleuren

Kort stappenplan voor beitsen met Moose Färg

Daarnaast is het beitsen, mist er een goede voorbereiding aan vooraf is gegaan, zo gebeurd. Het enige dat u nodig heeft is de buitenbeits van Moose Färg, afplaktape, milieuvriendelijke lijnoliezeep (om het hout op een milieubewuste manier te ontvetten) en schuurpapier.

De eerste stap is het bestuderen van de ondergrond en het verwijderen van eventuele losse verfdelen. Dit kunt doen met de houtzeep Polarsken, een milieuvriendelijk lijnoliezeep. Wanneer het oppervlak vrij is van vuil en vet zal de buitenbeits beter hechten. Belangrijk is dat de onderlaag na verven niet meer kan bladderen. Moose F hecht prima maar als de onderlaag alsnog gaat bladderen gaat het mis..

Na het verwijderen van de vuilresten en eventuele verfresten, kunt u de ondergrond schuren. Het is belangrijk dat dit goed gebeurd zodat de beits zich goed kan hechten aan het oppervlak. Ook zal dit voor een mooier resultaat en egaler eindresultaat zorgen.

Daarna is het tijd voor de eerste basislaag van de Moose Färg buitenbeits. Een ondergrond is niet nodig omdat de buitenbeits zijn eigen grondverf is. Wanneer de basislaag is opgedroogd kunt u beginnen met de laatste laag, de afwerklaag.

 

Wilt u Moose Färg beitskleuren kopen? Voor onze producten en prijzen klik op: Moose F

Moose Färg beitskleuren ademen:

Moose Färg buitenbeits vormt geen film over het hout, zodat het niet bladdert. Moose Färg kleurbeits is direct toepasbaar op het hout en heeft geen grondlaag nodig: het is zijn eigen grondverf. Als het hout reeds is gebeitst of geverfd is dat echter geen bezwaar. Moose Färg buitenbeits is waterverdunbaar, ruikt plezierig en trekt in het hout.

 

Lees meer over de ervaringen van klanten, die Moose Färg gebruikten… Klantervaringen

Ook transparante en half transparante kleurbeits

Er is ook een kleurloze transparante buitenbeits Storuman Skydd, waarbij de nerf uiteraard ook zichtbaar blijft, de houtkleur opgehaald wordt. Daarbij wordt het hout beschermd tegen vochtindringing. Storuman Skydd is transparant en kleurloos zodat het uiteindelijke resultaat sterk afhankelijk van de houtkleur zelf.

Voor een “arme” look (ook wel wash of beachlook genoemd) is er  halftransparante Dimma (white) wash kleurbeits in vele beits kleuren. Bij Dimma bepaalt het aantal lagen natuurlijk ook het uiteindelijke kleur.

Totaal mat in de originele beitskleuren

Moose Färg is verkrijgbaar in mooie basis beitskleuren en is buitenkwaliteit, maar natuurlijk kunt u deze ook binnen toepassen of voor een overkapping van een veranda dan wel voor de binnekant van uw (tuin) huis. Moose Färg is zeer verdraaglijk voor de mens want waterverdunbaarn praktisch oplosmiddelvrij.  Hierdoor is het zeer gemakkelijk te verwerken ook bijvoorbeeld in de volle zon. 

buitenbeits kleurbeits beitskleuren

Buitenbeits Moose F Kiruna Grå

Wilt u Moose Färg kleurcombinaties proberen, maak uw eigen kleuren combinaties

Als u een bijzondere kleur wilt, dan kunt u deze meestal maken met elk waterverdunbaar pigment of door de basis beits kleuren onderling te mengen. Zeer populair is bijvoorbeeld grijze beits (met Kiruna Grå  paerlgrijs) Op aanvraag en met een meerprijs kunnen wij ook andere beitskleuren leveren. Beitskleuren van Moose Färg zijn altijd geheel mat.

  • Vasa svartDiepzwart
  • Falu RödZweeds rood
  • Skiffer GråLeisteengrijs
  • BlytungsgråLoodgrijs
  • Skåne gulZweeds geel
  • Ljus gulLichtgeel
  • Bohus BlåZweeds blauw
  • Ljus BlåLichtblauw
  • SommerblåZomerblauw
  • Dalarna GrönZweeds groen
Alle kleuren bekijken »

Natuurlijk hangt op uw computer de kleur sterk af van de monitor instelling, houdt daar rekening mee. Bekijk vooral ook de foto’s, die geven een indruk ook bij verschillende licht inval.

U kunt ook gebruik maken van onze beits kleuren kaart waar de meeste kleuren handgeschilderd op staan. Vraag uw eigen gratis kleurenkaart aan!

Moose Färg is gebaseerd op een eeuwenoud Zweeds recept, waarin natuurlijke grondstoffen zijn gebruikt zoals aardpigment. Deze aardpigmenten zorgen voor bijzonder fraaie beits kleuren. De eeuwenoude receptuur zorgt voor een unieke matte uitstraling van deze beits en in het bijzonder van de typische aard kleuren beits.

Moose Färg® is ontwikkeld en wordt geproduceerd in Zweden.