Home » Houtbeits gemakkelijk en mooi!

Houtbeits gemakkelijk en mooi!

Beits Moose Färg is bijzonder gemakelijk en mooi voor het verduurzamen van hout.

Zo goed als alle houtsoorten moeten worden behandeld. Voor het verduurzamen van hout is een goede houtbeits echt nodig. Enkel voor tropisch hardhout hoeft dat niet, maar zelfs deze bijzonder sterke houtsoorten zal men om esthetische redenen soms toch willen behandelen. Moose Färg houtbeits heeft een traditie van eeuwen en is naast bijzonder duurzaam ook gemakkelijk in gebruik. Moose Färg beits is totaal mat en zuigt in het hout. Omdat het geen film vormt is het een vochtregulerende houtbeits. Natuurlijk oplosmiddelvrij.

Wilt u houtbeits bestellen?  bezoek onze webwinkel en bekijk onze houtbeits producten.

Verduurzamen van hout met Moose Färg beits

Moose Färg beits is waterverdunbaar (vlekken zijn zo uit handen en kleren), samengesteld op basis van een lijnolie en alkyd maar niet filmvormend. Dit levert uitstekende esthetische resultaten op. Zelfs op harde houtsoorten zoals meranti, ceder, thermowood en aquawood bladdert Moose Färg niet. Hetzelfde geldt voor zachtere houtsoorten zoals grenen, douglas en larix, ook deze kunnen prima behandeld worden met Moose Färg houtbeits,

lees ook de schildertips buiten.

Lees meer over de ervaringen van klanten, die Moose Färg gebruikten… Klantervaringen

Beits

Houtbeits leisteengrijs

Moose Färg houtbeits is bijzonder dampopen

De klimatologische omstandigheden bij ons zijn voor de meeste houtsoorten die buiten gebruikt worden op lange termijn niet zonder gevolg. Het hout wordt aangetast door vocht, warmte en koude en door het zonlicht (uv). Tenzij u het behandelt, ook aan de kanten die niet zichtbaar zijn. Conventionele verven zijn daarvoor niet geschikt: ze sluiten het hout op waardoor het niet meer kan ‘ademen’. Moose Färg beits is door het bijzonder dampopen karakter een perfecte beschermer van hout. Waterdamp kan erin en er ook weer uit zodra de buitenomstandigheden veranderen.

Moose Färg beits is bijzonder geschikt voor het behandelen van zowel nieuw ruw hout evenals glad hout, dat is geschaafd of waarvan oude lagen verf werden verwijderd of grondig afgeschuurd. Neem hiervoor Moose F.

Houtbeits Moose F is geschikt voor alle soorten hout

 • Verbruik: 7 – 9 m2 per liter op reeds eerder behandeld of geschaafd hout. 4 – 8 m2 per liter op ongeschaafd en poreus hout.
 • Verwerkingsgereedschap: Kwast, verfrol of verfspuit
 • Verdunning: Water
 • Houtvochtigheid bij: Maximaal 18%
 • Niet verven onder 13 graden
 • Ook geschikt voor geimpregneerd en reeds gebeitst hout

Tips om onze beits aan te brengen

Het is verstandig om uw houten tuinhuis, schutting en vlonder te beschermen door beits aan te brengen, want dit zorgt ervoor dat de levensduur van uw houten tuinproducten verlengt wordt. De weersomstandigheden kunnen een enorme invloed hebben op de gezondheid van het hout en om deze schade te beperken raden wij aan om een van onze beitsen te kiezen om aan te brengen op uw houten tuin meubelen, hekwerken en schuttingen. Wat is de meest effectieve manier om de beits aan te brengen?

De benodigdheden

Voordat er begonnen kan worden met beitsen moeten eerst de juiste benodigdheden aanwezig zijn, dit zijn onder andere de juiste beits (transparant, dekkende, white wash). Wat de juiste beits is, is afhankelijk van of u de nerf van het hout wilt blijven zien. Met een dekkende beits is dit niet meer het geval, maar als u kiest voor een transparante beits dan blijft de nerf nog wel zichtbaar. Als u eenmaal helder heeft welke beits u gaat gebruiken, kunt u ook de juiste benodigdheden aanschaffen.

Naast de juiste beits soort heeft u uiteraard ook kwasten, rollers en een verfbak nodig om de beits aan te kunnen brengen. Verder is het verstandig om schuurpapier en lijnoliezeep bij de hand te hebben om vuilresten en eventuele losse verfdelen te verwijderen. Afplaktape kan ook goed van pas komen als u niet heel secuur te werk gaat. Door de eerste laag beits met terpentine aan te brengen, trekt hij dieper het hout in. Daarom is terpentine ook een must als u de Moose Färg beits op uw houten schutting, tuinhuis of tuinmeubelen aan gaat brengen. Wilt u houtbeits online kopen? Bekijk het aanbod in onze webshop.

Moose Färg houtbeits in unieke matte houtbeits kleuren

Onze houtbeits is zeer gemakkelijk in gebruik en u kunt het eenvoudig aanbrengen om zo snel een mooi resultaat te behalen. U kunt binnen no-time het aanzicht van al uw houten meubilair veranderen door een laag beits aan te brengen. Onze vochtregulerende beits soorten zorgen ervoor dat er geen vocht in het hout blijft zitten en daardoor zal het hout minder snel beschadigen. Bij het gebruiken van lak is dit wel het geval en daarom is het verstandig om te kiezen voor beits want het biedt een betere bescherming tegen de weersomstandigheden.

 

houtbeits

Houtbeits parelgrijs

Moose Färg houtbeits in unieke matte houtbeits kleuren

Al onze houtbeitsen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. We hebben onder andere de kleuren Falu Röd (Zweeds rood), Bohus Blá (Zweeds blauw) en Skåne Gul (Zweeds geel). Doordat er bij het produceren van deze beitsen gebruik is gemaakt van natuurlijke grondstoffen en ze volgens oud Zweeds receptuur ontwikkelt zijn, hebben ze een prachtige matte uitstraling. Met onze unieke beits soorten kunt u verschillende producten die uit hout vervaardigd zijn voorzien van een nieuwe mooie laag waardoor uw schutting, tuinhuis, kast of meubelen een nieuwe uitstraling krijgen.

 • Vasa svartDiepzwart
 • Falu RödZweeds roodMoose Färg Falu Röd (Zweeds rood)
 • Skiffer GråLeisteengrijsMoose Färg Skiffer Grå (leisteengrijs)
 • BlytungsgråLoodgrijsBlytungsgrå (loodgrijs)
 • Skåne gulZweeds geelMoose Färg Skåne Gul (Zweeds geel)
 • Ljus gulLichtgeelMoose Färg - Ljus Gul (lichtgeel)
 • Bohus BlåZweeds blauwMoose Färg Bohus Blå (Zweeds blauw)
 • Ljus BlåLichtblauwMoose Färg Ljus Blå (lichtblauw)
 • SommerblåZomerblauwMoose Färg Sommerblå (zomer blauw)
 • Dalarna GrönZweeds groenMoose Färg Dalarna Grön (Zweeds groen)
Alle kleuren bekijken »

Bij het selecteren van een kleur is het moet u er rekening mee houden dat de kleur op uw beeldscherm afhangt van de instellingen van uw monitor. Bekijk vooral ook de foto’s, die geven een indruk ook bij verschillende licht inval. U kunt ook gebruik maken van onze kleurenkaart waar de meeste kleuren handgeschilderd op staan. Vraag uw eigen gratis beits kleurkaart aan!