Schrootjes verven Norrland Vit met Bohus Blå

schrootjes verven

Norrland Vit, gegrond met Moose F, afgemaakt met Moose RDM

Schrootjes verven

Bohus Blå Moose F

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schrootjes verven? Dat gaat heel goed met Moose F

Zijn de schrootjes nog kaal, dan kunt u prima verven met Moose F. Alle kleuren zijn mogelijk maar Norrland Vit F dekt wat minder, een goede keus is soms om het af te maken met Vit RDM, daar zit veel meer pigment in en met F als grond is het zo prima!

Zijn de schrootjes al gelakt dan kan de ondergrond daardoor minder goed de verf opnemen zodat je per laag veel minder verf opbrengt. Het is dan verstandig om goed schoon te maken en licht op te schuren, dat is gemakkelijker verven.

Houdt er dan ook rekening mee dat Moose F verf eerst goed moet doordrogen voor de volgende laag wordt aangebracht, de onderlaag wordt anders weer vloeibaar zeg maar en dan is het op een gladde ondergrondlastig om geen vegen te krijgen. Dus ook een beetje verf techniek. Wat ook helpt is na de eerst laag te werken met een vachtroller (zoals ook wordt gebruikt voor latex), dan breng je meer en egaler op.

Schrootjes verven is erg gemakkelijk met Moose F. Het vult de ondergrond niet op zodat de onderliggende structuur zichtbaar blijft. Er onstaat een matte diffuse lichtuitstraling; erg rustig voor het oog.