Suiker in ongeveer alles: Senap en Varning..

Mijn vader, die jaren gevaren heeft, zei het al: Zweden doen overal suiker in. Dat proef je in de beroemde Dillsil, ingelegde haring met een aparte marinade maar ook in de mosterd (senap). Even wennen maar ik vind het wel lekker, iets milder van smaak. Lekker inderdaad bij de net zo beroemde korv med bröd, de Zweedse Hotdog, zonder die mosterd is het toch anders. De mosterd uit Skåne is wat dikker, bevat zwarte peper en is daardoor wat donkerder.

In Zweden moet ik altijd even eentje kopen bij Sybilla bijvoorbeeld.

Overigens een leuke anecdote van mijn vader: aan boord werd natuurlijk zware sjek gerookt. Als iemand aan wal ging werd er gevraagd: neem een pakje Varning mee…. Op de sjek staat met grote letters Varning…, dat is natuurlijk niet het merk maar een waarschuwing. Zonder Varning was het niet goed vonden de zeelieden. Er zit geen suiker in overigens 🙂