Home » Totaaloverzicht logs en berichten » Kwasten reinigen en bewaren

Kwasten reinigen en bewaren

Als u schildert met Moose Färg wilt u natuurlijk zo lang mogelijk de kwasten optimaal blijven gebruiken. Onze kwasten zijn van echt varkenshaar en gemakkelijk met warm water en (leinolie)- zeep uit te spoelen. Natuurlijk blijven er altijd wat verf resten achter.

Die kunt u verwijderen met wasbenzine of terpentine indien nodig. Omdat Moose Färg waterverdunbaar is kan de metalen band om de haren als u de kwast (langer) laat liggen soms iets gaan roesten. Als u alsnog de kwast weer goed spoelt gaat de roest meestal weer weg en kunt u ongestoord schilderen.

Er zijn echter nog een paar schildersweetjes:

Wist u dat u de kwasten ook na spoelen en reinigen kunt inpakken in aluminium folie en dan in de vriezer leggen? Niet elke huisvrouw zal zal het hiermee eens zijn natuurlijk.

Een andere mogelijkheid is de kwast in de ongekookte lijnolie te zetten (dat doen schilders vanouds). Als u de kwast weer wilt gebruiken natuurlijk de overtollige olie uit de kwast smeren op keuken papier en evt. iets wasbenzine gebruiken.

Wilt u gewoon de volgende dag verder verven? Laat dan de kwast gewoon in de verf staan, dan kan er geen zuurstof bijkomen en krijgt u ook geen roest!

Op bovenstaande manieren voorkomt u dat de verf resten uitharden (en er roest ontstaat). Succes!