Pippi Langkous in Bolderburen

Speelhuisje op Bolderburen geverfd in Skåne Gul en een roze klantkleur

Pippi Langkous in Bolderburen: een uniek project geinspireerd door Astrid Lindgren

 Woont Pippi Langkous in Culemborg? Vorig jaar werd ik gevraagd om mee te werken aan een uniek project: Bolderburen. Bolderburen is het complex rond de Culemborgse molen Johanna aan de Prijsseweg. De naam Bolderburen is gebaseerd op een boek van de in Zweden geboren schrijfster Astrid Lindgren.  Bolderburen wordt daarin genoemd als het mooiste dorp van de wereld. En dat is een uitdaging natuurlijk. Vrijwilligers hebben er veel werk aan besteed en onder andere de gebouwen in de authentieke Zweedse kleuren geverfd. Het roze heb ik speciaal voor Bolderburen gemengd geïnspireerd door Pippi Langkous.

Het complex rond de graanmolen is nog volop in ontwikkeling. Er is inmiddels een pannenkoeken/lunchrestaurant, een molen educatiepunt, de mogelijkheid kinderfeesten en arrangementen te boeken en een groenteafhaalpunt. Er is ook een buitenschoolse opvang en komt er een mogelijkheid fietsen te huren. Ook komen er nog meer dieren op het molenerf.

Wilt u een dagje in de sfeer van Pippi Langkous doorbrengen kom dan eens naar Culemborg. Kijk ook op Bolderburen

 

Astrid-Lindgren

Astrid Lindgren in Bolderburen Culemborg

Pippi-Langkous

Pippi Langkous woont in Bolderburen ?

 

Villa Kakelbont! Skäne Gul Zweeds geel met speciaal gemengd roze.

 

 

Bolderburen

Bolderburen in actie met Moose Färg uit Zweden

Natuurlijk ook het echte Zweeds rood met het typische Zweeds groen Dalarna Grön. De huisjes werden geleverd door Moose Färg wederverkoper Jan de Boer Tuinhuizen in Wijchen.

Pippi Langkous (Astrid Lindgren) is nog niet klaar in Bolderburen….

Het project is nog lang niet af, de initiatiefnemers hebben nog veel ideeën. Moose Färg helpt daarbij graag mee! Ik houdt u op de hoogte.