Zweeds leren in Malmö

Konditori Hollandia Malmö

Wat een geweldige ervaring! Mijn Zweeds was wat roestig geworden dus het werd tijd voor reparatiewerk. Bij de Folkuniversitetet kun je prima Zweeds leren en ik heb er net twee weken achter de rug. Wow, wat werd ik daar moe van. Maar de lessen zijn Zweeds degelijk, algehele onderdompeling en het heeft gewerkt. Voor de test was ik toch wat zenuwachtig maar het ging jättebra.

En Malmö heeft een vibe hoor. Een kruispunt waar je alle culturen van de wereld treft. Kom aan met de ferry (Finnlines) zie foto aankomst in de ochtend  en landt direct middenin de stad.

Ga naar Malmö Opera en eet een taartje bij de chiqueste konditori in de stad: jawel Hollandia.  Mijn favoriet lag echter vlak om de hoek bij Solde aan de Regementsgatan: wifi met een stor Macchiato in een totaal andere jonge sfeer. Bezoek de vele kroegjes aan Möllevangstorget vlak bij Triangelen. Gewoon rondlopen is al een prima ervaring, Stortorget, Lillatorget, het bruist er allemaal.

Koop tips: ga naar Hemmakväl en rommel in de bak met uitverkoop DVD’s. Ik ga altijd weg met een hele stapel voor bijna niks: Irene Huss, Johan Falck (de nieuwe Wallanders moet ik niet, net soap) en nog wat andere “deckare” (Zweden korten alles af, dat zijn dus krimi’s) , die we in Nederland (nog) niet kennen.

Turning -Torso-Malmö

Turning Torso Malmö