Stockholm in de lente

Paaspluimpjes

Inderdaad, de lente is gekomen, Våren är kommit. Hieronder sfeer impressies van de lente in Stockholm.

Zweden-reizen

Stockholm in de lente

Reistips: neem de SL Roslagsbanen naar Österskãr of eenzelfde treintje naar Saltsjöbadet (start bij T Bana station Slussen). Leuk ritje, direct aan zee, strand en mooie huizen. Ik trof ondermeer mooie voorbeelden van Ljusblå en Blytunga Svart.

Met Pasen hangt met kleurige veertjes in de struiken, een herinnereng aan de geseling van Jesus heb ik me laten vertellen. En de kinderen worden geschmincked met sproetjes en een blosje. Als je lief bent krijg je een kadootje. En natuurlijk Påskgodis; de Zweden zijn enorme snoepers.

Paaspluimpjes

Overal blije mensen in de zon en in Nordisk Kompaniet de happy few aan een taartje. Bij Slussen in de zon en toch nog maar even naar de wisseling van de wacht. Een mooie vertoning voor toeristen. En een kamer met uitzicht op Riddarfjorden, wat wil je nog meer.

Op witte donderdag komen in Zweden de Påskkärringar langs de deur, kinderen verkleed als heksen die om een snoepje vragen in ruil voor een tekening.

 

Paaseieren rondbrengen: min mamma har gjort det