Kleuren in Estland, Letland en Litouwen

Oker en groen in Pärnu Estland

Op reis, deze keer in de Baltische staten kijk ik natuurlijk altijd naar kleuren combinaties. Estland, Letland en Litouwen zijn de buren van de Zweden en dat heeft sporen achtergelaten. Steeds overheerst door een grote buurman, Rusland, Duitsland, Denemarken, Polen en ja ook Zweden hebben deze staatjes veel te verduren gehad.

De Zweedse periode was voor hen de beste overigens door o.a. afschaffing van het lijfeigenschap….. Zweeds rood is er regelmatig te zien maar de armoede is nog zodanig, dat men vaak lijkt te denken: geen verf is de goedkoopste verf.. Groenen in veel variaties zijn favouriet evenals oker. Boven een voorbeeld in Dalarna Grön en Ystad Ockra (op verzoek leverbaar), foto genomen in Liepoja in Letland. Onder ook Ystad Ockra met Åmål Grön in Pärnu in Estland.

Heel apart is het Russisch groen. Een wat harde groen met blauwtint kleuren, overigens ook op verzoek leverbaar, natuurlijk in de vertrouwde Zweedse kwaliteit!

foto boven uit Estland Pärnu, foto onder uit Liepaja Letland

Kleren Liepaja Letland

Kleuren in Liepaja Letland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *