Eland in de boom

Dronken eland

Elanden zijn nieuwsgierig en houden van fruit… Het komt regelmatig voor dat ze zo gretig zijn, dat ze ook half gefermenteerde appels eten, die alcohol bevatten. Dat heeft soms opmerkelijke gevolgen zoals u op de foto kunt zien.

Ze zijn vrijpostig en zo nu en dan de weg goed kwijt… Door de afwezigheid van natuurlijke vijanden moet de populatie wel door jacht in de hand worden gehouden. De Zweden doen dat overigens graag maar de jacht is streng geregelementeerd.

Een eland heeft bv in de Noorse hoofdstad Oslo het verkeer ontwricht door een spoorwegtunnel, een autosnelweg en de ondergrondse te bezoeken. De eland hinderde gisteren eerst het treinverkeer toen hij een spoorwegtunnel inliep en veroorzaakte vervolgens files toen hij een autosnelweg aan de rand van de stad opging. Later bereikte hij volgens de zondageditie van de krant Aftenposten het centrum.

Niet ver van het centraal station ‘nam’ de eland toen de metro. Die werd anderhalf uur stilgelegd vanwege de aanwezigheid van de vreemde forens in het tunnelsysteem van de ondergrondse.

De eland heeft zijn tocht met de dood moeten bekopen. De politie, brandweer en jagers hebben ondergronds jacht op hem gemaakt en het dier afgeschoten.

bron: Vk.nl 13052012

 

Overigens is er een bijzonder interessante facebook pagina over elanden: https://www.facebook.com/Dutchmalemoose

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *